Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Coronacrisis brengt team van Greg Van Avermaet in zware ademnood: “We vrezen voor onze toekomst”

WielrennenDriekwart van het personeel ontslagen. Renners die 80% loon inleveren. En een hoofdsponsor in hoge nood. Covid-19 treft CCC recht in het hart. Heeft de ploeg van onder meer Greg Van Avermaet (34) nog wel een toekomst? “De signalen zijn alvast niet positief.”

13 reacties

 • Frédéric Gosseye

  3 jaar geleden
  Een eerste stap om te kunnen doorgaan in de richting van een evenwicht tussen de rendabiliteit en solvabiliteit van de ploeg is een co-sponsor te vinden. Haar huidige financiële situatie is het gevolg aan gebrek niet alleen van geld maar ook aan te weinig overwinningen verleden jaar. CCC is trouwens een geweldige ploeg maar moest de sprong naar de World Tour NIET doen. Ik vind het jammer want er zijn goeie kerels in die ploeg.
 • Jan Timmermans

  3 jaar geleden
  Het zal niet alleen bij CCC blijven. Dat prof sporters goed verdienen is oké maar sommige zoals bijvoorbeeld in de voetbal krijgen veel te veel voor wat men presteert. Ook de salarissen van CEO’s in de zakenwereld staan in geen enkele verhouding tot wat men er voor doet. Laat deze crisis de opmaak zijn voor normale verhoudingen.
 • Robert Opdebeeck

  3 jaar geleden
  Wat ik niet begrijp waarom zo een lonen betalen als je bij het minste tegenslag aan de grond zit je moet toch een bepaalde hoeveelheid reserve hebben zoals iedere goede huisvader heeft
 • lucien Noreilde

  3 jaar geleden
  veel te hoog in geschat leider en ploeg 15 jaar prof 30 zeges , overwinningen zonder bravoure , CCC economisch geen succes formule
 • Marcus Camps

  3 jaar geleden
  Ze willen gewoon stoppen. Waarom zou je dan ingaan op loonsvermindering ?