Alberto Contador tijdens de Tour de France dit jaar
Volledig scherm
Alberto Contador tijdens de Tour de France dit jaar © anp

Contador gaat in laatste jaar vol voor Tourwinst

Alberto Contador (32) zat voor de televisie toen al zijn concurrenten van de afgelopen Tour de France aan het strijden waren voor de rode trui in de Vuelta. De Spanjaard gaat volgend seizoen zijn laatste wielerjaar in en richt zijn pijlen echt op de Tour de France. "Ik heb altijd al willen stoppen op het hoogste niveau, dat is de manier hoe mensen mij moeten herinneren."

 1. Giro Di Remco #12. Evenepoel doet vandaag gooi naar roze trui in zware bergrit met aankomst op grindpad: “We krijgen spektakel”
  Play
  Giro
  7

  Giro Di Remco #12. Evenepoel doet vandaag gooi naar roze trui in zware bergrit met aankomst op grindpad: “We krijgen spektakel”

  Stevige bergrit vandaag in de Giro, met vier gecatalogiseerde beklimmingen en een aankomst op een steile grindweg. En dus is het opnieuw reikhalzend uitkijken naar Remco Evenepoel. Als tweede in de stand op amper 11 seconden van leider Attila Valter ligt onze landgenoot in polepositie om het roze straks over te nemen. In de twaalfde aflevering van ‘Giro Di Remco’ blikt Jonas Decleer vooruit met onze man ter plaatse Maxim Goethals.
 2. LIVE GIRO. Kopgroep met 15 renners vertrokken na spervuur aan aanvallen, Mohoric afgevoerd naar ziekenhuis na zware val
  Play
  Giro

  LIVE GIRO. Kopgroep met 15 renners vertrokken na spervuur aan aanvallen, Mohoric afgevoerd naar ziekenhuis na zware val

  Spektakel gegarandeerd in de negende etappe van de Giro. Van Castel di Sangro gaat het over 158 kilometer naar de top van de Campo Felice, een col van eerste categorie. Het is een vreemde slotklim: in volle finale verdwijnen de renners één kilometer lang in een tunnel en daarna volgt er een steile passage over onverharde wegen richting de finish. Het wordt een belangrijke rit voor Remco Evenepoel. Pakt hij de roze trui? Volg het hier LIVE!
 1. Roberto Martínez: “We zullen de beste Eden Hazard zien op het EK”
  Play
  Rode Duivels
  4

  Roberto Martínez: “We zullen de beste Eden Hazard zien op het EK”

  10:49
 2. Bekijk hier de hoogtepunten van de 8e rit: het gevloek op Bernal, het beulswerk van Campenaerts en de vreemde opgave van Ewan
  Play
  Giro
  3

  Bekijk hier de hoogtepun­ten van de 8e rit: het gevloek op Bernal, het beulswerk van Campe­naerts en de vreemde opgave van Ewan

  15 mei