Cian Uijtdebroeks, BORA-hansgrohe
Volledig scherm
PREMIUM
Cian Uijtdebroeks, BORA-hansgrohe © Instagram

Cian Uijtdebroeks (18) kijkt uit naar profdebuut bij BORA: “Sagan zei me dat ik kalm moest blijven”

WielrennenHet is Cian met een C, niet Kian met een K. Dat u het weet, want als de jonge Cian Uijtdebroeks zo goed is als ze zeggen, zult u de komende jaren nog veel over hem horen. Hij maakte furore bij de juniores, hij wordt al meteen met Remco Evenepoel vergeleken, hij is nog maar achttien en straks maakt hij zijn profdebuut in de Duitse WorldTour ploeg BORA-hansgrohe.

6 reacties

 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  Niet in een Belgische ploeg, dat is zijn grootste voordeel. Rustig laten groeien en zien waar hij uitkomt, zonder stress om te moeten presteren.
 • Jonah Kemps

  4 maanden geleden
  Zullen we over 5 jaar wel zien of het een topper is of niet de jeugdreeksen zegt niet zoveel.
 • Rik Clarysse

  4 maanden geleden
  Laat die jongen zijn ding doen. Dat hij eenvoudig blijft wie hij is en zich zeker niet spiegeld aan de ten onrechte opgehemelde Evenepoel.
 • freddy de keyzer

  4 maanden geleden
  Is een groot talent, niet beter dan Remco hoor, maar een grote in wording. Ik vrees enkel dat hij in de verkeerde ploeg zit !
 • Kamiel Vanleeuw

  4 maanden geleden
  Het is te hopen voor die jongen dat hij beter is dan Remco, want anders zal het gene vette zijn.
 1. Remco Evenepoel, één jaar ouder, wijzer, sterker en (weer) klaar om te knallen: “In 2021 geleerd dat niet alles vanzelf gaat”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Remco Evenepoel, één jaar ouder, wijzer, sterker en (weer) klaar om te knallen: “In 2021 geleerd dat niet alles vanzelf gaat”

  Winter in Calpe. Dat is 22 graden. De zon die de Middellandse Zee oogverblindend laat glinsteren. Kuierende ‘locals’ en senioren langsheen Arenal-Bol, al dan niet op scootmobiel. Hier en daar al een blote bast of bil. En... Remco Evenepoel (21) die er in zijn tweede thuishaven de batterijen oplaadt. Om straks weer als vanouds te kunnen knallen. “De volledige ‘reset’ van mijn lichaam heeft me deugd gedaan.”