Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Christoph Roodhooft gaat ervan uit dat Mathieu van der Poel start op WK: “Maar optimale conditie is een utopie”

WK WielrennenZonder onverwachte wendingen, rijdt Mathieu van der Poel volgende week zondag het WK wielrennen. Dat is de conclusie na een weekend waarin hij extra wedstrijdritme opdeed door zowel zaterdag als zondag te koersen. De rug hield stand, maar met welke vorm Van der Poel het zondag tegen Van Aert en co opneemt, daar is een glazen bol voor nodig.

47 reacties

 • Ineke Visser

  4 weken geleden
  Het is belangrijk wat er zondag gebeurd en niet wat er nu overal in de pres wordt geschreven. Laten we hopen dat we een mooie koers te zien krijgen.
 • etienne van der vennet

  4 weken geleden
  M V D P. is de grootste comediant in het wieler peleton. Ik neem rustig aan dat hij na die val een pijnlijke rug heeft gehad, maar hij is een meester in het wegsteken van zijn huidige conditie, heb je gezien op welke wijze hij zaterdag terug keerde na zijn bandbreuk...Hij heeft op een unieke wijze de aandacht van zijn persoon gecamoufleerd en zal zondag wel eens de grootste verrassing kunnen zijn, ik vrees voor Wout, als hij slim is hou hij hem beter in het oog.
 • Karel Belmans

  4 weken geleden
  Sorry....ik heb nu géén respect meer oor VDP! Wees toch eerlijk man!!! In Tokio gevallen terwijl IEDEREEN wist dat het daar het parcours gewijzigd was. Rugpijn? Wel vorige week op zijn dooie gemak een wedstrijd winnne. Na één week....salut ronde van Frankrijk! Enz.... Respect.....zero zero zero!!!!
 • karel daneels

  4 weken geleden
  zand in de ogen strooien is die zijn specialiteit . stapt uit de ronde om olympisch kampioen te worden valt op een oerdomme manier en dan ligt het aan het parkoers.
 • Gilbert Vermeersch

  4 weken geleden
  Ben nog altijd niet anti VDP en heb respect voor de renner, ben nu meer pro Wout, die koerst normaal.
 1. Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkampioen werd: “Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”
  Play
  Wielrennen
  7

  Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkam­pi­oen werd: “Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”

  Johan Museeuw viert vandaag een dubbele verjaardag. Hij wordt 56 en het is tegelijk 25 jaar geleden dat hij wereldkampioen werd. Lugano 1996 zal voor hem altijd bijzonder blijven. “Het is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”, zegt hij. “Het gaat altijd eerst over het feit dat ik wereldkampioen ben geworden, pas daarna gaat het over mijn drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”
 2. KOERS KORT. Colbrelli en Mohoric blijven Bahrain Victorious trouw - Dowsett valt uurrecord Campenaerts aan
  Wielrennen
  1

  KOERS KORT. Colbrelli en Mohoric blijven Bahrain Victorious trouw - Dowsett valt uurrecord Campe­naerts aan

  Sonny Colbrelli (31) en Matej Mohoric (26) rijden ook volgend seizoen voor Bahrain Victorious. Het team kondigde aan dat beide sterkhouders een nieuwe verbintenis voor “meerdere seizoenen” tekenden. De Italiaan en de Sloveen braken dit seizoen helemaal door aan de top van het wielrennen. Colbrelli werd Europees kampioen en won onder meer de Benelux Tour en Parijs-Roubaix, terwijl Mohoric twee knappe ritzeges in de Tour boekte.