Links: Davide Rebellin tijdens Parijs-Nice van 2008.
Rechts: de fiets van Rebellin na het ongeluk
Volledig scherm
Links: Davide Rebellin tijdens Parijs-Nice van 2008. Rechts: de fiets van Rebellin na het ongeluk © Reuters/Zuma

Chauffeur die Davide Rebellin (51) dood reed en vluchtmisdrijf pleegde, opgepakt in Duitsland

WielrennenDe vrachtwagenchauffeur die woensdag Davide Rebellin (51) op de fiets aanreed, waarna de Italiaanse ex-renner overleed aan zijn verwondingen, is gevonden. De man die het dodehoekongeval veroorzaakte, keerde na de aanrijding nog even om, maar pleegde nadien vluchtmisdrijf. Twee dagen later is hij gesnapt in Duitsland. Het gaat om een 62-jarige Duitser, die in 2001 al eens door een rood licht had gereden in het Italiaanse Foggia en in 2014 zijn rijbewijs tijdelijk zag ingetrokken worden na rijden onder invloed in het Italiaanse Chieti.

39 reacties

 • Jeannine Vervoort

  2 maanden geleden
  Mijn oprechte deelneming aan zijn vrouw en familie Zulke bestuurders moesten ze hun rijbewijs voor levenslang afnemen en een grote schadevergoeding betalen aan de nabestaanden
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Geef een straf van 5 jaar alleen voor vluchtmisdrijf bij een ongeval met doden of gekwetsten, en dit in alle gevallen. Dan weet de betrokkene dat, wanneer hij gesnapt wordt (en meestal is dat zo) 5 jaar de gevangenis in moet.
 • freddy vandersmissen

  2 maanden geleden
  RIP Davide
 • Jolien Verstraeten

  2 maanden geleden
  Die chauffer moet die toch zien als hij die voorbij rijd en als je dan wil afslagen weet je toch dat er nog een fietser op komst is ?
 • Bart Bernaerts

  2 maanden geleden
  Rust zacht veel te jong