.
Volledig scherm
. © rv

Chaos in Ronde van Burgos: vreselijke valpartij door verkeersdrempel in dalende lijn, Jumbo-Visma bezet volledig podium

WielrennenChaos in de Ronde van Burgos. De tweede etappe werd ontsierd door een massale valpartij in de slotkilometer. Timo Roosen, Edoardo Affini en Chris Harper bleven overeind en kwamen in die volgorde over de streep. Één, twee en drie voor Jumbo-Visma.

13 reacties

 • Mieke Ponet

  2 maanden geleden
  Zelf uit een val partij haalt Jumbo- Visma zijn voordeel men moet maar geluk hebben, maar dat dwingt men ook wel af. Vier renners van Jumbo zetten een treintje op in de laatste km van de aankomst en de rest is duidelijk.
 • jurgen buyse

  2 maanden geleden
  Mooie strategie van jumbo... 1 opofferen en met 3 op podium. Hopelijk geen nieuwe trend in de koers. (Hahahahaha)
 • Pieter martens

  2 maanden geleden
  Ze kunnen tegenwoordig een bras van de wegen maken ze moeten de eigenaar van de weg laten opdraaien voor de kosten. En al die drempels zijn allemaal milieuonvriendelijk, afremmen optrekken afremmen optrekken.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Ook in het verkeer is het steeds meer een hindernissenparcour en heeft het niets meer met veiligheid maar wel veel met fantasialand te maken van ontwerper
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Grote fout van de organisatie. Als je het filmpje bekijkt zie je duidelijk dat de verkeersdrempel totaal niet aangegeven is in tegenstelling met wat sommigen hier beweren. Zo'n obstakel moet je niet leggen op enkele honderden meter van de meet.
 1. Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”
  WK wielrennen

  Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”

  Een aandachtige wielerfan had het misschien al ergens gelezen, maar kersvers bronzen medaille bij de junioren Vlad Van Mechelen heeft een bekende vader. Francis Van Mechelen was jaren geleden het brein achter Dynamite en hits als ‘Toeter op mijn waterscooter’ en ‘Pizza Hut’. Sven Ornelis en Anke Buckinckx van JOE belden Van Mechelen - die tegenwoordig rondtoert met een gigantische opblaasbare dinosaurus - voor de gelegenheid nog eens op. “Doodzonde dat ik er niet bij kon zijn, ik werd ziek op de vlucht naar Australië en moest terugkeren.
 1. Fietstocht naar Brussel en balkonviering op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”
  Play
  Dilbeek/Brussel

  Fietstocht naar Brussel en balkonvie­ring op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”

  Remco Evenepoel wordt op zondag 2 oktober gehuldigd als ereburger in Dilbeek. Maar voor het 22-jarige ‘wonderkind’ uit Schepdaal mag het nog nét iets specialer zijn. Een grote huldiging voor alle supporters uit België volgt vanop het balkon van het Brussels stadhuis op de Grote Markt. Maar eerst is iedereen ook nog welkom in Dilbeek, waar supporters hem per fiets kunnen volgen naar Brussel. “Trek jouw mooiste Belgische, rode of wereldkampioen kledij aan”, klinkt het.