Campenaerts kan zich in een rijtje met drie Belgische voorgangers zetten.
Volledig scherm
Campenaerts kan zich in een rijtje met drie Belgische voorgangers zetten. © RV/Belga

Campenaerts vierde Belg met het werelduurrecord op palmares, zij gingen hem voor

WielrennenVictor Campenaerts is de vierde Belg ooit die een werelduurrecord realiseert. Oscar Van den Eynde, Ferdinand Bracke en Eddy Merckx gingen hem voor, al is er ook een eervolle vermelding voor Eddy Planckaert. 

1 reactie

 • Gert Dk

  3 jaar geleden
  Misschien een kleine aanpassing in de tekst. Bij "De hogere luchtdruk moest Merckx in Zuid-Amerika een voordeel opleveren." moet dit "de lagere luchtdruk" zijn. Doordat er minder luchtdruk is, zitten er minder moleculen in de lucht en is de luchtweerstand dus lager.
 1. Thibau Nys tweede jaar op rij Beste Jongere en dat na verrassing van vriendin Anna: “Dit is al de tweede keer dat jullie mij dit lappen”
  Play
  Kristallen Fiets
  1

  Thibau Nys tweede jaar op rij Beste Jongere en dat na verrassing van vriendin Anna: “Dit is al de tweede keer dat jullie mij dit lappen”

  Net als vorig jaar is Thibau Nys (19) verkozen tot Jongere van het Jaar op de avond van de Kristallen Fiets. Of zoals uitreiker Michel Wuyts het toepasselijk zei: “Zijn voornaam wordt stilaan belangrijker dan zijn achternaam.” En dan was er nog vriendin Anna Eikendal die enkele dagen voor de show mee in het complot zat om haar wederhelft te verrassen...
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.