Tim Merlier en Cameron Vandenbroucke
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Merlier en Cameron Vandenbroucke © Photo News

Cameron Vandenbroucke heeft trekjes van vader Frank en viel voor Tim Merlier: “Ik zou nooit samen kunnen zijn met iemand zoals papa”

WielrennenHaar vader en haar vriend lijken tegenpolen: VDB de labiele wielergod, Tim Merlier de nuchtere jongen van om de hoek. Cameron Vandenbroucke knikt. “Ik zou nooit samen kunnen zijn met iemand als mijn papa. Ik lijk te veel op hem.” Niet alleen qua karakter, maar ook in wat haar overkomt: een longembolie, aangereden worden op jonge leeftijd, haar pols breken in een wedstrijd. “Maar met mij gaat niet hetzelfde gebeuren. Ik ben realistischer dan papa. Iedereen weet dat hij dingen heeft genomen en verslaafd was. Ik ga dat nooit doen.” Cameron Vandenbroucke over haar eigen (korte) wielercarrière, haar vriend Tim Merlier en hoe de dood van haar vader haar heeft getekend.

5 reacties

 • Anita De Moor

  1 jaar geleden
  Een mooi koppel Tim en Cameron Wij willen jullie wel eens ontmoeten op de een of andere cross Nog veel geluk gewenst vanwege Anita en Paul xxx uit Erpe
 • Dirk Hermans

  1 jaar geleden
  Nuchter mens, prachtig.
 • Luc Scheerlynck

  1 jaar geleden
  Mooie en verstandige vrouw!!!
 • Johan Vervaeck

  1 jaar geleden
  Tim Merlier, een prachtcoureur. Met Cameron een prachtkoppel. Hopelijk nog lang en gelukkig.
 • Germain De Block

  1 jaar geleden
  Een verademing in tegenstelling tot die mediageile voetbakvrouwen die altijd in beeld moeten komen en interessant proberen zijn zoals kerkhofs.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Uw gids voor het WK veldrijden: is het parcours nu in het voordeel van Van Aert of van Van der Poel? En wie rijdt in welke categorie?

  Uw gids voor het WK veldrijden: is het parcours nu in het voordeel van Van Aert of van Van der Poel? En wie rijdt in welke categorie?

  Komend weekend is Hoogerheide het toneel voor de wereldkampioenschappen veldrijden. De apotheose van de crosswinter, met bij de mannen elite het verwachte titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Heeft u nog geen kennisgemaakt met het parcours? Of weet u niet precies wie (en in welke categorie) aan de start verschijnt? Met onderstaande gids bent u helemaal mee!
 2. KIJK. Evenepoel verliest in San Juan meer dan minuut op slotklim, nadat hij eerst zelf voor solo koos: “Het was geen slimme zet. Eerder een beetje dom”
  Wielrennen
  40

  KIJK. Evenepoel verliest in San Juan meer dan minuut op slotklim, nadat hij eerst zelf voor solo koos: “Het was geen slimme zet. Eerder een beetje dom”

  Remco Evenepoel zal nog even moeten wachten op zijn eerste zege in de regenboogtrui. In de enige bergrit van de Ronde van San Juan opende de wereldkampioen zelf de finale op tien kilometer van de top, maar hij overspeelde zijn hand en finishte pas als zevende op 1'08" van winnaar Miguel Angel Lopez. “Het was geen slimme zet. Eerder een beetje dom”, zegt Evenepoel over z’n aanval.
 3. Na Jumbo-Visma gebruikt ook Alpecin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”
  PREMIUM
  Wielrennen
  2

  Na Jum­bo-Vis­ma gebruikt ook Alpe­cin-Deceuninck een voedingapp: “Er is een wedloop bezig. We moesten deze stap zetten”

  De Foodmaker Pro app. Een nieuw digitaal hulpmiddel voor topsporters om hun eetpatroon af te stemmen op hun calorieverbruik. Alpecin-Deceuninck gebruikt het vanaf dit seizoen en gaat zo de Foodcoach app van Jumbo-Visma achterna. Tien vragen en antwoorden over hun nieuwste wapen. “We merken dat renners twijfelen wanneer ze voor een buffet staan. Het doel is om die stress bij hen weg te nemen.”