Van Aert buigt het hoofd na een voor hem teleurstellend WK.
Volledig scherm
Van Aert buigt het hoofd na een voor hem teleurstellend WK. © Photo News

Buitenlandse kranten zien Evenepoel uitblinken en Van Aert teleurstellen: “Misschien moet Wout keuzes maken”

WielrennenHet WK wielrennen in Leuven leverde veel stof tot nakaarten op. Niet alleen in België, maar ook over de landsgrenzen heen. In Frankrijk ging het natuurlijk uitsluitend over wereldkampioen Julian Alaphilippe, maar in de andere landen is de teneur over de Belgen overal dezelfde: Remco Evenepoel reed een sterke koers, kopman Wout van Aert bleek niet goed genoeg. Een overzicht.

85 reacties

 • nicole haeck

  1 jaar geleden
  Wat als ,is verleden tijd we zullen morgen wel zien ,wk is voor bij geen gezever meer daar over .
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  Hopelijk wordt Wout wakker voor Parijs-Roubaix.
 • Peter John Vermeersch

  1 jaar geleden
  WvA u bent (nog) geen Eddy Merckx. Bondscoach SV u bent (nog) niet de meester tacticus zoals José D.
 • adri zuiderwijk

  1 jaar geleden
  Heel naïef om er vanuit te gaan dat je beste ter wereld bent dankzij een uci lijstje, op een paard wedden kan geen kwaad, tijdig ingrijpen wel als je niet het beste paard van stal blijkt zijn, Mathieu zag het tijdig in met zilver als resultaat door een kopman die ook al zijn knechten laat winnen met al 31 zeges, geen ploeg deed beter en Poupou waakt al over de piste in Roubaix om zijn kleinzoon alleen aankomend een ererondje te zien voltooien.
 • Martin Junior

  1 jaar geleden
  Kan iemand mij eens uitleggen waarom Remco tot 20 km voor het eind gelijk een zot rondgereden heeft ? Hij heeft zichzelf maar ook de andere Belgen kapot gereden. Hij had zich beter wat ingehouden zodat we in de finale een extra frisse Belg mee voorin hadden. Die tacktiek snap ik toch niet. Was zeker niet in het voordeel van de Belgen om zo zitten gas te geven. Hij heeft niet voor Wout, niet voor zichzelf maar voor Julian gereden.
 1. “Van Aert blijkt niets van die les onthouden te hebben die Van der Poel hem leerde in de Ronde van 2020"
  PREMIUM
  59

  “Van Aert blijkt niets van die les onthouden te hebben die Van der Poel hem leerde in de Ronde van 2020"

  Ook Michel Wuyts zag gisteren hoe Wout van Aert in de sprint niet opgewassen bleek tegen Mathieu van der Poel op het WK veldrijden. Volgens de VTM-commentator heeft Van Aert “niets geleerd van de les die hij kreeg” in de Ronde van Vlaanderen 2020 en dat deze klap zelfs “harder aankomt” dan die van drie jaar geleden. “Wie ooit uitgekraamd heeft dat Van Aert in een sprint bergop Van der Poel mores zou leren heeft gedwaald.”
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.