Van Aert buigt het hoofd na een voor hem teleurstellend WK.
Volledig scherm
Van Aert buigt het hoofd na een voor hem teleurstellend WK. © Photo News

Buitenlandse kranten zien Evenepoel uitblinken en Van Aert teleurstellen: “Misschien moet Wout keuzes maken”

WielrennenHet WK wielrennen in Leuven leverde veel stof tot nakaarten op. Niet alleen in België, maar ook over de landsgrenzen heen. In Frankrijk ging het natuurlijk uitsluitend over wereldkampioen Julian Alaphilippe, maar in de andere landen is de teneur over de Belgen overal dezelfde: Remco Evenepoel reed een sterke koers, kopman Wout van Aert bleek niet goed genoeg. Een overzicht.

85 reacties

 • nicole haeck

  3 weken geleden
  Wat als ,is verleden tijd we zullen morgen wel zien ,wk is voor bij geen gezever meer daar over .
 • Jan Van Rompaey

  4 weken geleden
  Hopelijk wordt Wout wakker voor Parijs-Roubaix.
 • Peter John Vermeersch

  4 weken geleden
  WvA u bent (nog) geen Eddy Merckx. Bondscoach SV u bent (nog) niet de meester tacticus zoals José D.
 • adri zuiderwijk

  1 maand geleden
  Heel naïef om er vanuit te gaan dat je beste ter wereld bent dankzij een uci lijstje, op een paard wedden kan geen kwaad, tijdig ingrijpen wel als je niet het beste paard van stal blijkt zijn, Mathieu zag het tijdig in met zilver als resultaat door een kopman die ook al zijn knechten laat winnen met al 31 zeges, geen ploeg deed beter en Poupou waakt al over de piste in Roubaix om zijn kleinzoon alleen aankomend een ererondje te zien voltooien.
 • Martin Junior

  1 maand geleden
  Kan iemand mij eens uitleggen waarom Remco tot 20 km voor het eind gelijk een zot rondgereden heeft ? Hij heeft zichzelf maar ook de andere Belgen kapot gereden. Hij had zich beter wat ingehouden zodat we in de finale een extra frisse Belg mee voorin hadden. Die tacktiek snap ik toch niet. Was zeker niet in het voordeel van de Belgen om zo zitten gas te geven. Hij heeft niet voor Wout, niet voor zichzelf maar voor Julian gereden.
 1. Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout van Aert, die zelf ook in cassatieberoep gaat
  Play
  Wielrennen
  58

  Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout van Aert, die zelf ook in cassatiebe­roep gaat

  Er komt voorlopig geen einde aan de juridische strijd tussen Nick Nuyens en Wout van Aert. Op 9 juni van dit jaar veroordeelde het Arbeidshof wielrenner Wout van Aert tot het betalen van een verbrekingsvergoeding van 662.403,31 euro aan Nick Nuyens, nadat Wout van Aert op 18 september 2018 zijn contract met Sniper Cycling, de ploeg van Nuyens, om “dringende reden” verbrak. Dat contract liep tot 31 december 2019.