AFP
Volledig scherm
© AFP

Bruyneel sneert naar Franse wielerwereld: “Ik zag Madiot ooit een spuit zetten tijdens de koers, dat blijft me voor het leven bij”

WielrennenDe ESPN-documentaire ‘Lance’ deed de laatste weken heel wat stof opwaaien. Ook Johan Bruyneel, die samen met Armstrong zeven Tours won, struikelde na de dopingbekentenissen van de Amerikaan mee de dieperik in. In een interview met HUMO hekelt Bruyneel het feit dat andere ploegleiders - die volgens hem net hetzelfde deden - blijven zwijgen en zo hun straf ontlopen: “Het is vooral de hypocrisie die het meeste pijn heeft gedaan.”

19 reacties

 • Guy Malfait

  2 jaar geleden
  Dat klopt niet. Traditionele doping maakte iedereen één constante x% beter. Bij EPO zitten er grote verschillen tussen de renners. De ene ziet nauwelijks een verschil terwijl een tweederangscoureurke plots iedereen eraf rijdt op de Poggio.
 • Hans Verhoeven

  2 jaar geleden
  De Tour is compleet niet meer geloofwaardig. Ik zag Lance Armstrong zeven keer winnen, en als je de erelijst bekijkt, staat hij er niet op. Geschrapt. Virenque won zeven keer de bolletjestrui. Die staat er wel nog op. Is een Fransman, natuurlijk.
 • Patrick Vandeputte

  2 jaar geleden
  Zou Bruyneel niet beter eerst voor eigen deur vegen? En van hypocrisie gesproken, was hij niet de eerste om Armstrong altijd te verdedigen en te verkondigen dat het allemaal leugens waren. De pot verwijt de ketel is hier wel heel toepasselijk.
 • Roger Bosman

  2 jaar geleden
  Dat de beste dokter moge winnen. Ik kijk ondertussen niet meer. Trop is teveel nietwaar.
 • ringo van der pulst

  2 jaar geleden
  Er zijn al gewone stervelingen die zich doperen om te gaan fitnessen;Wat denk je dan van beroepssporters die moeten het opnemen tegen getrainde beroeps dopeurs.