Volledig scherm
© EPA

Bruyneel over Armstrong: "Lance was met of zonder doping de beste van zijn generatie"

WielrennenJohan Bruyneel is dinsdag bij Eurosport nog eens teruggekomen op zijn periode als sportdirecteur bij US Postal. Bruyneel leidde Lance Armstrong naar zeven Tourzeges, die hem nadien allemaal werden ontnomen wegens dopinggebruik. "Lance deed niet meer dan de anderen", zei Bruyneel zonder omwegen.

6 reacties

 • Roger Van Houdt

  2 maanden geleden
  Dan was Van Hooydonck de beste, koerste zonder doping en heeft toch een paar mooie overwinningen gehaald tegen al die dopingzondaars en de grootste zondaar Armstrong. Heeft zijn straf dubbel en dik verdiend. Als je als grootste dief gepakt wordt, is het gemakkelijk om met het excuus te komen dat iedereen steelt.
 • Meert Dominique

  2 maanden geleden
  Waarom deed het dan met doping? Als hij even sterk was zonder, waarom?
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Bruyneel heeft hier wel een punt,waarom hij en Lance, als voorbeeld. Terwijl de ontkenners hun lippen stijf op elkaar houden,en nu vaak een baan in de wielersport hebben. De een mag niet door het rood rijden,en de ander krijgt nog een bonus omdat hij door het rood reed,zeer krom zou ik zeggen,
 • Ludovic De Beuckeleer

  2 maanden geleden
  met slikken winnen en dan durven zeggen dat Lance de beste was van zijn generatie is oerdom, trouwens waar was Lance de beste in in slikken of iets anders want hij is toch ook tegen die bekende lamp gelopen . wordt wakker Bruyneel als je slikt ben je niet de beste maar de slechtste
 • Gunther Leonhardt

  2 maanden geleden
  Flauwekul. Hij kan dat niet weten. Het effect van EPO bvb is afhankelijk van je natuurlijke hematocrietwaarde. Kende hij die van iedereen in het peloton misschien? Dan heb ik het nog niet over de talenten die nooit doorbraken omdat ze clean wilden rijden.
 1. Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"
  Play
  Veldrijden

  Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"

 2. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"