Het vorige WK in België dateert van 2021 in Leuven
Volledig scherm
Het vorige WK in België dateert van 2021 in Leuven © Photo News

Brussel aast op WK wielrennen 2030, gesprekken over kandidatuur in afrondende fase

WIELRENNENNa de succesvolle editie in Vlaanderen in 2021, wil ook Brussel het WK wegwielrennen organiseren. Aan onze redactie werd bevestigd dat de budgettaire gesprekken tussen de hoofdstad, haar gewest en de federale overheid in een afrondende fase zitten om zich officieel kandidaat te stellen voor het wereldkampioenschap in 2030.

5 reacties

 • Conny Bury

  2 maanden geleden
  Vlamingen betalen ...
 • Erwin LAUWENS

  2 maanden geleden
  Zal iets worden als het Eurostadion. Samenspannen met de Walen en proberen de rekening te laten betalen door de Vlamingen. Veel show in Brussel maar geen rosse eurocent.
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Men gaat zelfs kunnen gokken wanneer de rellen gaan uitbreken. Voor de start of direct na de finish.
 • Chris maroy

  2 maanden geleden
  prestige dat de modale Brusselaar weer moet betalen! grootheidswaanzin ten top, ze zouden zich beter bekommeren met de gewone burger
 • jack vandenhende

  2 maanden geleden
  De PS heeft er al gezorgd dat de Brussels , net zoals de Federale , Franstalige en Waalse regering verdringt in de schulden , en nu gaan zij er nog eens voor zorgen , dat er nog meer schulden bij komen , door iets te organiseren waarmee er gewoonlijk alleen maar schulden bij overblijven .
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Ondanks zege hinkt Van Aert toch op twee gedachten: “Vorig jaar legde ik de koers zélf in de plooi, nu moest ik ze ondergaan”
  PREMIUM
  7

  Ondanks zege hinkt Van Aert toch op twee gedachten: “Vorig jaar legde ik de koers zélf in de plooi, nu moest ik ze ondergaan”

  Wout van Aert (28) bezorgde de Vlaamse wielerfans twee hartverzakkingen op één uur tijd. Eerst toen hij een teken van zwakte kende op de Oude Kwaremont: oei, oei. Een tweede keer toen hij naar de zege sprintte in Harelbeke: mooi, mooi. Maar de vraag is: welk moment blijft het meest nazinderen met het oog op volgende week zondag in de Ronde van Vlaanderen?