BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Brons voor Remco Evenepoel, Tobias Foss verbaast vriend en vijand met wereldtitel tijdrijden

WK wielrennenWat een verrassing op het WK wielrennen. Tobias Foss pakte in het Australische Wollongong het goud in het tijdrijden. De 25-jarige Noor was over een afstand van 34 kilometer drie seconden sneller dan Stefan Küng. Remco Evenepoel werd derde, op negen tellen van de winnaar.

52 reacties

 • dirk peremans

  5 maanden geleden
  Masseur en Food coach van de Belgische ploeg, KBWB, springen een gat in de lucht als Foss wint - - want ze zijn allebei werkzaam bij Jumbo Visma. Is dat wel slim? Mensen in de staf zetten die Jumbo Visma belangrijker vinden dan de Belgische ploeg - zeker als we weten dat er sowieso wat spanning is tussen Van Aert en Evenepoel. Amateurisme van de KBWB is eindeloos...
 • Freddy van Puymbrouck

  5 maanden geleden
  Dat Foss goud pakt verbaasd mij ook maar ik zeg er wel bij dat Foss zeker niet uit het niets komt. Noors kampioen tijdrijden bij de juniores en op de weg, Noors kampioen tijdrijden bij de beloften, winnaar ronde van de toekomst 2019, twee maal Noors kampioen tijdrijden bij de elite en 1 maal op de weg. Die kan dus wel een stukje fietsen tegen de klok.
 • Wim Verstappen

  5 maanden geleden
  Cor, dit is al de tweede keer dat je aangeeft dat Remco 4 minuten sneller is dan de wereldkampioen. Gefrustreerd soms?! Remco heeft het heel goed gedaan en Ellen in verhouding nog beter. Beide toppers!
 • Dirk Salenbien

  5 maanden geleden
  Mr alain, Toverdrank bij jumbo? En Quick step dan? Eenmaal weg bij Quick step en je wint geen platte prijs meer
 • Gerrit defreyne

  5 maanden geleden
  Velen vroegen zich af wie die Foss is. Waar komt die vandaan? Een Noor ,winnaar van de Toekomst ronde, een steengoede renner, altijd in dienst. Vandaag super gemotiveerd en ook superklasse. Een renner waar we in de toekomst nog zullen van horen en pas 25 jaar.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. “Van Aert en Van der Poel zagen er niet eens vermoeid uit”: ook Lance Armstrong raakt niet uitgepraat na tweestrijd in Hoogerheide
  11

  “Van Aert en Van der Poel zagen er niet eens vermoeid uit”: ook Lance Armstrong raakt niet uitgepraat na tweestrijd in Hoogerhei­de

  Genieten was het zondagnamiddag van het duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ook voormalig wielrenner Lance Armstrong genoot met volle teugen. Samen met onder meer zijn ex-ploegleider Johan Bruyneel en ex-ploegmakker Georges Hincapie praatte hij in zijn podcast ‘The Move’ na over het WK in Hoogerheide. “De sterren maken de show.”
 3. Gerben Kuypers, in maart prof, maar zondag nog even amateur tussen de sterren: “Samen met Wout van Aert aan de start van het WK. Ongelofelijk”
  PREMIUM
  WK veldrijden
  4

  Gerben Kuypers, in maart prof, maar zondag nog even amateur tussen de sterren: “Samen met Wout van Aert aan de start van het WK. Ongelofe­lijk”

  Deze winter deed hij amper vijf crosstrainingen, hij koerst op de oude fiets van Zdenek Stybar, en tot voor kort deed hij ‘de vroegen’ en ‘de laten’ in een vleeswarenbedrijf. En toch rijdt Gerben Kuypers (23) straks het WK veldrijden aan de zijde van Wout van Aert - amateur tussen de sterren. Nog even amateur, want er ligt een contract tot eind 2025 op hem te wachten bij Tormans.