Links: Cavendish en Holm.
Rechts: Cavendish na zijn tweede zege in Turkije.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Cavendish en Holm. Rechts: Cavendish na zijn tweede zege in Turkije. © rv/Photo News

Brian Holm, zijn ploegleider en vriend voor het leven: “Cavendish is zelfs beter dan tien jaar geleden”

WielrennenBij de eerste overwinning van Mark Cavendish (35) in de Ronde van Turkije was Brian Holm (58) geëmotioneerd. Bij de tweede vond hij het al gewoon. “Na de derde overwinning heb ik hem zelfs niet meer gefeliciteerd.” Meer dan renner en ploegleider, zijn Cavendish en Holm vrienden voor het leven. Een monoloog over de onverwachte comeback van de sprinter van het eiland Man.

13 reacties

 • dirk claeys

  3 weken geleden
  Een leek moet er niets van kennen, dit heeft nog weinig met koers te maken, wat een toeval toch, Lefevre kan van een tractor op enkele maanden een F1 wagen maken! Mooie sport!,
 • rik cappelle

  3 weken geleden
  Berx nog een geluk dat die zeven Belgen zoals jij het verwoordt nog met een fiets kunnen rijden en want ik ken een Belgische ploeg met meer Belgen maar geen enkele die met een fiets kan rijden aan de prijzen te zien dat ze dit jaar al gereden hebben. En a propos, die zogezegde ploeg van Jacques bezorgt ook nog eens een zeventig Belgen een job.
 • Dirk BERX

  3 weken geleden
  Jacques Deceuninck, is het om je naam dat de media zo snel je reactie oppikt ? Want soms denk ik dat alle media bedrijven aandelen bezitten bij deze wielerploeg van zeven Belgen en 23 buitenlanders !
 • Jacques Deceuninck

  3 weken geleden
  Corona heeft er blijkbaar goed ingeharkt bij de mensen, zoveel chagrijnigheid en negativisme. Alhoewel ik uiteraard liever een belg zie winnen doch een dikke proficiat en bewondering voor Cav. Er staan ons nog wat topsprinten te wachten. Hopelijk houdt hij zijn benen wat stil als Thomas D.G. aanzet voor een nieuw bravoure stukje.
 • Peter De Praeter

  3 weken geleden
  Hij wil het tourrecord van meeste etappezeges van Merckx afsnoepen?
 1. Tim Merlier snelt met onweerstaanbare sprint naar winst in tweede Giro-etappe
  Play

  Tim Merlier snelt met onweer­staan­ba­re sprint naar winst in tweede Gi­ro-etap­pe

 2. Remco Evenepoel knap zevende in openingstijdrit Giro: "Heel blij"
  Play

  Remco Evenepoel knap zevende in openings­tijd­rit Giro: "Heel blij"