De kwak van Bouhanni richting Stewart.
Volledig scherm
De kwak van Bouhanni richting Stewart. © France 3

Bouhanni twee maanden geschorst na kwak aan Stewart in volle sprint

WielrennenNacer Bouhanni is door de Internationale Wielerunie UCI voor twee maanden geschorst na een gevaarlijk manoeuvre tijdens de GP van Cholet. Bouhanni kwakte er in de sprint Jake Stewart ei zo na in de nadarafsluiting. De Fransman staat tot 7 juni aan de kant.

7 reacties

 • Paul Vranck

  1 maand geleden
  Hij krijgt geen langere schorsing want dan mist Bouhanni Tour de France. En rarara wie is de voorzitter van UCI ? David Lappartient. Jawel ook een Fransman. En verder moet je niet zoeken!
 • Pierre Jansen

  1 maand geleden
  Het nadar-ijzerwerk is NU helemaal weggewerkt met reclameborden die er tegen staan. Nu kan je niet meer in de 'nadar' raken, en vallen daardoor.
 • michel kuijer

  1 maand geleden
  Hij deed precies hetzelfde als Groenewegen. Waarom krijgt hij ook niet dezelfde schorsing.
 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Had zware gevolgen kunnen hebben, straf mocht gerust zwaarder dus
 • roger de ben

  1 maand geleden
  gaan ze het nooit leren,, bijna weer een renner in hospitaal, veel langere schorsing zou welcome zijn,,
 1. Jasper Philipsen verlaat Baloise Belgium Tour met gehavende knie
  Wielrennen

  Jasper Philipsen verlaat Baloise Belgium Tour met gehavende knie

  Jasper Philipsen verschijnt vandaag niet aan de start van de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour. De Limburger kwam in de derde etappe op zowat 13 kilometer van de finish samen met Kristian Sbaragli zwaar ten val. De Italiaan kon snel zijn weg verder zetten, Philipsen niet. Die bleef een tijdlang zitten en kreeg een verband om de gehavende rechterknie. De sprinter van Alpecin-Fenix bolde 11:19 later dan winnaar Caleb Ewan alleen over de finish.
 2. Evenepoel rijdt tegenstand op een hoopje, maar worstelt nog met psychologische drempels: “Ik moet mijn schrikknop uitzetten”
  PREMIUM
  Wielrennen
  1

  Evenepoel rijdt tegenstand op een hoopje, maar worstelt nog met psychologi­sche drempels: “Ik moet mijn schrikknop uitzetten”

  Het is nog even wachten voor Patrick Lefevere op een nieuwe zege voor zijn team. Of de ploegleider moest zich vandaag tevreden stellen met de morele overwinning van Remco Evenepoel, tweede in rit één van de Ronde van België. Maar heer en meester over de rest van het peloton op weg naar Maarkedal. En toch zijn er na een nieuw indrukwekkend nummer nog drempels waar Evenepoel de komende weken over moet.