Eurosport
Volledig scherm
© Eurosport

Bouhanni reageert nadat hij Stewart bijna in nadaraansluiting kwakt: “Was zeker niet bewust”

WielrennenHet manoeuvre van Nacer Bouhanni, die in de Grote Prijs van Cholet ei zo na Jake Stewart in de dranghekken kwakte, krijgt wellicht een staartje. De Internationale Wielerunie (UCI) legt het incident voor aan de Disciplinaire Commissie en vraagt “sancties die passen bij de ernst van de actie”. Bouhanni zelf spreekt van een "onbewust incident”.

24 reacties

 • rudi swinnen

  10 maanden geleden
  Gelukkig voor Stewart dat er een nadar afsluiting stond volgens de nieuwe regels . Anders lag hij een jaar in de prullenmand als hij het al overleefde .
 • Luc Deville

  10 maanden geleden
  Een concurrent in de afsluiting dringen moet altijd gestraft worden met schorsing.
 • Wesley Heremans

  10 maanden geleden
  Ze zijn de valpartij van Fabio en Dylan precies al vergeten in het peleton. Bouhanni definitief verwijderen uit het peleton zou een zegen zijn.
 • wim helsen

  10 maanden geleden
  Ik las de naam en dacht er het mijne van, hij verwijt iemand geen respect te hebben en mijn besluit staat al vast .. weer een typische
 • Gerry Cle

  10 maanden geleden
  Net zoals in voetbal zou er in wielrennen een schorsing moeten volgen na zulke zware overtreding.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Hoe ploegmaats Van Avermaet en Naesen troost vinden bij elkaar over een slecht seizoen: “We spreken er soms wel over, dat het is om de muren van op te lopen”
  PREMIUM
  Wielrennen
  25

  Hoe ploegmaats Van Avermaet en Naesen troost vinden bij elkaar over een slecht seizoen: “We spreken er soms wel over, dat het is om de muren van op te lopen”

  Greg Van Avermaet (36) en Oliver Naesen (31) zouden een nieuw droomkoppel vormen bij het Franse AG2R. Maar moesten op het einde van het seizoen troost vinden bij elkaar. Zo teleurstellend is 2021 voor beide renners geweest. 2022 moet beter, maar hoe? Van Avermaet gaat zijn boostervaccin uitstellen en Naesen gaat minder hard trainen. “Zo is dat met koers, het kan alle kanten uit.”
 3. UCI-Covidprotocol is mild voor WK veldrijden, Belgen nemen eigen voorzorgen: “Tests, microbubbels en noodscenario’s”
  WK veldrijden

  UCI-Covidproto­col is mild voor WK veldrijden, Belgen nemen eigen voorzorgen: “Tests, microbub­bels en noodscenario’s”

  Met lichte vertraging gaf de Internationale Wielrenunie (UCI) afgelopen weekend het (eerder milde) Covidprotocol vrij voor het WK veldrijden in Fayetteville. “Dat bevat geen spectaculaire, superstrenge ingrepen op de reeds bestaande maatregelen”, zegt Frederik Broché, technisch directeur van de Belgische wielerfederatie Belgian Cycling. “Maar we nemen hoe dan ook onze voorzorgen.”