Eurosport
Volledig scherm
© Eurosport

Bouhanni reageert nadat hij Stewart bijna in nadaraansluiting kwakt: “Was zeker niet bewust”

WielrennenHet manoeuvre van Nacer Bouhanni, die in de Grote Prijs van Cholet ei zo na Jake Stewart in de dranghekken kwakte, krijgt wellicht een staartje. De Internationale Wielerunie (UCI) legt het incident voor aan de Disciplinaire Commissie en vraagt “sancties die passen bij de ernst van de actie”. Bouhanni zelf spreekt van een "onbewust incident”.

24 reacties

 • rudi swinnen

  10 maanden geleden
  Gelukkig voor Stewart dat er een nadar afsluiting stond volgens de nieuwe regels . Anders lag hij een jaar in de prullenmand als hij het al overleefde .
 • Luc Deville

  10 maanden geleden
  Een concurrent in de afsluiting dringen moet altijd gestraft worden met schorsing.
 • Wesley Heremans

  10 maanden geleden
  Ze zijn de valpartij van Fabio en Dylan precies al vergeten in het peleton. Bouhanni definitief verwijderen uit het peleton zou een zegen zijn.
 • wim helsen

  10 maanden geleden
  Ik las de naam en dacht er het mijne van, hij verwijt iemand geen respect te hebben en mijn besluit staat al vast .. weer een typische
 • Gerry Cle

  10 maanden geleden
  Net zoals in voetbal zou er in wielrennen een schorsing moeten volgen na zulke zware overtreding.
 1. Thibau Nys ontvangt trofee van Jongere van het Jaar na deugddoende rentree: “Deze krijgt een mooi plaatsje naast die van vorig jaar”
  Play
  Veldrijden
  11

  Thibau Nys ontvangt trofee van Jongere van het Jaar na deugddoen­de rentree: “Deze krijgt een mooi plaatsje naast die van vorig jaar”

  Thibau Nys heeft na de Flandriencross van Hamme zijn officiële Kristallen Fiets-exemplaar als beste Jongere van het Jaar in ontvangst mogen nemen. “Een tweede wiel om erbij te zetten, ik ben heel tevreden”, klinkt het bij Nys, die de trofee een tweede jaar op rij won. Volgende week verdedigt hij mee de Belgische eer op het WK veldrijden in Fayetteville.
 2. Bennett wil het niet meer hebben over Quick.Step: “Mijn focus ligt op mijn nieuwe ploeg”
  Wielrennen
  3

  Bennett wil het niet meer hebben over Quick.Step: “Mijn focus ligt op mijn nieuwe ploeg”

  Zijn knie is geen probleem meer en over zijn ex-ploeg wil Sam Bennett het niet meer hebben. Met slaande deuren vertrok Bennett vorig jaar bij de Quick.Step-ploeg van Patrick Lefevere. Een knieblessure waar de manager geen geloof aan hechtte, de dreiging dat die de helft van zijn loon zou inhouden nadat de geblesseerde renner zich dan toch meldde voor het EK, het was allemaal niet bevorderlijk voor de goede verstandhouding tussen Bennett en zijn baas.
 3. KOERS KORT. Tour van 2023 begint met zware etappes in het Baskenland
  Wielrennen

  KOERS KORT. Tour van 2023 begint met zware etappes in het Baskenland

  Een paar vlakke ritten om de eerste dagen van de Tour de France zonder kleerscheuren door te komen? Vergeet het maar, zo moet de organisatie ASO gedacht hebben. De Tour de France 2023 begint in het Baskenland en moet drie dagen voor vuurwerk zorgen. Het was al bekend dat de Tour volgend jaar in Bilbao zou beginnen, de hoofdstad van het Baskenland. Vanavond is door de organisatie bekendgemaakt dat er drie dagen op Spaans grondgebied flink geklommen moet worden. Op de tweede dag staat zelfs de bekende scherprechter uit Clásica San Sebastián op het menu: Jaizkibel.