Links: Egan Bernal.
Rechts: Johan Bellemans.
Volledig scherm
Links: Egan Bernal. Rechts: Johan Bellemans. © Photo News/VTM

BOIC-hoofdarts Bellemans stelt dat Bernal, die ook z’n longen perforeerde, veel geluk gehad heeft: “Dit is een levensbedreigend trauma”

WielrennenAls je zijn medisch bulletin leest zou je het niet denken, maar Egan Bernal (25) heeft heel veel geluk gehad. Dat zegt Johan Bellemans, hoofdarts van Team Belgium, vanuit Peking. “Voor hetzelfde geld was hij blijvend verlamd aan de onderste ledematen.” Bernal staat dan ook voor een lange revalidatie - Remco Evenepoel stak de Colombiaan al een hart onder de riem.

5 reacties

 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  Ooit overkwam Wayne Ross hetzelfde in Guatemala : met de fiets bij een afdaling achter in een bus geknald. Hij leeft sindsdien in een rolstoel. Om maar te zeggen : dit was inderdaad niet het slechtste scenario. Hopend op een snel en volledig herstel !
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Bernal is hoe dan ook een sympathieke gast.
 • Ivan Bruyneel

  1 jaar geleden
  Ja, zowat voor het ongeluk geboren
 • Eric Bex

  1 jaar geleden
  Ai een paar jaar geleden had hij een gelijkaardig probleem en zijn Tour de France was hierdoor volledig in het water gevallen. Pogacar kan weer los voor zijn 3de overwinning gaan.
 • Hans Dequeker

  1 jaar geleden
  Hopelijk geen tweede Froome.
 1. PODCAST. “Fabian zwaaide de mensen toe alsof hij God was: Ik ben God en ik ben de koning”
  Fiets van Cancellara

  PODCAST. “Fabian zwaaide de mensen toe alsof hij God was: Ik ben God en ik ben de koning”

  In de tweede aflevering van de HLN-podcast ‘De Fiets van Cancellara’ ontdekken we een wereld die de gemiddelde sportfanaat zelden te zien krijgt. Een wereld vol druk, concurrentie en vooral héél wat geld. We leren Fabian Cancellara kennen door de ogen van z’n fanclub. En we maken kennis met z’n ijdel kantje. Ook doping overspoelt de wielerwereld. Epo wordt een basisbegrip in het peloton en de ploeg waar Cancellara voor rijdt moet zich bewijzen tegenover sponsors. Luister hierboven naar de volledige aflevering van ‘De Fiets van Cancellara’.
 2. DE LAATSTE BELG. Robbe Ghys over kletsnatte Gent-Wevelgem: “Bij volgwagen andere ploeg gevraagd of ze m’n energiereep konden openen”
  2

  DE LAATSTE BELG. Robbe Ghys over kletsnatte Gent-Wevelgem: “Bij volgwagen andere ploeg gevraagd of ze m’n energie­reep konden openen”

  96ste op iets meer dan elf minuten van winnaar Christophe Laporte. De Laatste Belg van deze week is drievoudig Zesdaagse van Gent-winnaar Robbe Ghys. De 26-jarige renner van Alpecin-Deceuninck combineert de weg met de piste. “Tien dagen geleden zat ik nog in Caïro in 25 graden, dan zorgt Gent-Wevelgem in zo’n omstandigheden natuurlijk voor een kleine schok.”
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.