Wout van Aert zonder fans en een leeg Kiel.
Volledig scherm
Wout van Aert zonder fans en een leeg Kiel. © Belga

BK veldrijden toch met publiek? “Volgende week Overlegcomité specifiek voor sportwedstrijden”, Dedecker dreigt naar Raad van State te stappen

SportNu de Raad van State de sluiting van de cultuursector schorste, hoopt ook de sportwereld dat de strenge coronamaatregelen worden herbekeken. De Belgische wielerbond, Voetbal Vlaanderen en Basketbal Vlaanderen zetten druk, maar voorlopig blijft publiek verboden. Daar komt volgende week mogelijk verandering in, want dan komt het Overlegcomité opnieuw samen om de problematiek te bespreken. Jean-Marie Dedecker, de burgemeester van Middelkerke, zegt intussen klaar te zijn “om naar de Raad van State te stappen”.

68 reacties

 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  Schaf dat BK af want bij de dames is het Cant en bij de mannen is het van Aert.
 • monique bolen

  1 jaar geleden
  Christiaan, er zijn heel weinig personen die echt op de cross moeten zijn die zich niet aan de regels houden we weten ook dat dit voor de sport belangrijk is, voorin jaar waren er geen problemen en we hopen er geen te krijgen door personen hun onverantwoord gedrag.
 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  Volle treinen en bussen met vaak Nederlanders die amper mondmaskers dragen. Dat is pas veilig. Voor de rest maar een kerstmarkt open, dus allen daarheen. Inderdaad beter meer open houden en volk spreiden want thuis blijven doen we toch niet meer.
 • Linda Wellekens

  1 jaar geleden
  Waarom moet dat allemaal zo lang duren ? Zijn de ministers te moe ?
 • GEERT DESMET

  1 jaar geleden
  Zou het tijdens een vakantieperiode niet beter zijn het publiek zoveel mogelijk te spreiden over zoveel mogelijk activiteiten in plaats van het te concentreren op een paar plaatsen die men in de politieke tapijtenhandel niet wil sluiten?