Yves Lampaert werd in 2018 Belgisch kampioen op de weg in Binche.
Volledig scherm
Yves Lampaert werd in 2018 Belgisch kampioen op de weg in Binche. © BELGA

Binche wordt gastheer voor vier BK’s bij de elite tussen 2024 en 2030

WielrennenVier nationale kampioenschappen wielrennen bij de elite, mannen en vrouwen, zullen worden gehouden in Binche in de provincie Henegouwen. Dat hebben Belgian Cycling, de Belgische wielerbond, en de stad Binche aangekondigd op de bondszetel in Tubeke. De stad, vooral bekend om haar carnaval met de Gilles van Binche, zal in 2024 voor het eerst gastheer zijn voor de nationale kampioenschappen tijdrijden. Die zullen ook in 2029 neerstrijken in Binche. De wegkampioenschappen in de stad zijn voor 2025 en 2030.

0 reacties

 1. Straffe kost: wonderboy Pidcock verovert solo goud in het mountainbike, Van der Poel naar ziekenhuis na zware val
  Play
  Olympische Spelen
  107

  Straffe kost: wonderboy Pidcock verovert solo goud in het mountainbi­ke, Van der Poel naar ziekenhuis na zware val

  Een wonderdag voor de ene, een rampdag voor de andere. Een straffe Tom Pidcock veroverde twee maanden na zijn sleutelbeenbreuk goud in het mountainbike op de Olympische Spelen. De 21-jarige Brit voerde halfweg het tempo op en kwam solo over de meet. De olympische droom van Mathieu van der Poel spatte al snel uit elkaar. De topfavoriet viel hard en stapte nog voor het einde mankend van de fiets. Onze landgenoot Jens Schuermans werd 18de.
 1. Mooi gebaar: emotionele papa Evenepoel overhandigt cheque aan voorzitter van Luikse supportersclub die alles verloor bij overstromingen
  Play
  Olympische Spelen
  4

  Mooi gebaar: emotionele papa Evenepoel overhan­digt cheque aan voorzitter van Luikse supporters­club die alles verloor bij overstro­min­gen

  Een emotioneel moment deze ochtend in het kamp van Remco Evenepoel. Zijn familie en fans zamelden geld in ten voordele van de voorzitter van een supportersclub uit Luik. “Iedereen weet wat er deze week in Luik gebeurd is”, vertelde papa Patrick. “We hebben iemand van de supportersclub uit Luik, een bestuurslid, die alles kwijt is. Het bedrag dat jullie hebben ingezameld, schenken we integraal aan René. Een bedrag van 5.000 euro.”