.
Volledig scherm
. © Photo News

Bernal rijdt in dienst bij rentree in Ronde van Denemarken, Kooij houdt Philipsen van winst

WielrennenOlav Kooij heeft de eerste etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. De 20-jarige Nederlander van Jumbo-Visma vloerde Jasper Philipsen en Timothy Dupont in de massasprint. Egan Bernal, die zijn comeback vierde, reed in dienst van zijn ploeggenoten en zette zich geregeld op kop van het peloton.

4 reacties

 • Roger De Boever

  1 maand geleden
  Let op de jonge SPV-renner Jenno Berckmoes! Tiende in de massaspurt en dat zonder ervaring.
 • Jan Janssens

  1 maand geleden
  De Hollanders winnen, altijd, overal, vooral van de Belgen.
 • anita fostier

  1 maand geleden
  Veel succes ,prachtige renner. Veel succes met je verdere loopbaan.
 • philippe stas

  1 maand geleden
  Veel succes gewenst Egan , hier heb je keihard voor gewerkt
 1. KOERS KORT. Stybar naar Team BikeExchange-Jayco - Team van Axel Merckx strikt juniorenwereldkampioen
  Wielrennen
  2

  KOERS KORT. Stybar naar Team BikeExchan­ge-Jay­co - Team van Axel Merckx strikt juniorenwe­reld­kam­pi­oen

  Dat Patrick Lefevere hem geen contractverlenging zou geven, was al langer geweten. Maar nu weten we ook voor welke ploeg Zdenek Stybar dan wel zal rijden komend seizoen: Team BikeExchange-Jayco. “Zijn resultaten en prestaties, in een brede waaier aan races, spreken voor zich. We weten wat we met hem binnenhalen. Het is enorm motiverend om zo’n rijder aan onze ploeg te kunnen toevoegen”, stelt algemeen manager Brent Copeland.
 2. Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”
  WK wielrennen

  Vader Vlad Van Mechelen - ooit de man achter ‘Pizza Hut’-hit - op JOE: “Doodjammer dat ik er niet bij kon zijn in Australië”

  Een aandachtige wielerfan had het misschien al ergens gelezen, maar kersvers bronzen medaille bij de junioren Vlad Van Mechelen heeft een bekende vader. Francis Van Mechelen was jaren geleden het brein achter Dynamite en hits als ‘Toeter op mijn waterscooter’ en ‘Pizza Hut’. Sven Ornelis en Anke Buckinckx van JOE belden Van Mechelen - die tegenwoordig rondtoert met een gigantische opblaasbare dinosaurus - voor de gelegenheid nog eens op. “Doodzonde dat ik er niet bij kon zijn, ik werd ziek op de vlucht naar Australië en moest terugkeren.