Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Benen waren niet goed genoeg”: Van Aert en Philipsen stuiten op Pedersen in derde rit Parijs-Nice

Parijs-NiceMads Pedersen (Trek-Segafredo) heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De 26-jarige Deen toonde zich de sterkste op een hellende finish. Wout van Aert werd derde, Jasper Philipsen vierde. “Tot de sprint liep alles perfect, maar ik had de benen niet om Pedersen pijn te doen”, vertelde Van Aert - die wel het groen heeft. Christophe Laporte kwam in het slot ten val, maar blijft leider. 

16 reacties

 • Antoine Van De Velde

  4 maanden geleden
  Wout rijdt ondanks een knie blessure al twee dagen op rij top drie, hij roept het niet in als excuus maar het hindert hem wel.
 • Bert Verbist

  4 maanden geleden
  WVA, 3 dagen na elkaar top 3 rijden, dan ben je zeker wel goed denk ik he. Dat neemt niet weg dat hij geen rassprinter is, dat hij geen berggeit is, de tijdritten bijna zelfde verhaal, er zijn er overal enkelen die net wat beter zijn op een bepaald onderdeel. Maar in totaliteit is hij wel absolute top, een allrounder op vele onderdelen en kan altijd wel meespelen voor de overwinning, alles moet echter meezitten voor een sporter, hij zal zeker nog wel ergens zijn slag slaan dit seizoen.
 • Liliane Wuyts

  4 maanden geleden
  Wout is een prachtrenner. Zoekt nooit uitvluchten, is altijd eerlijk als het minder gaat, en natuurlijk verliest hij niet graag. Geen enkele topper verliest graag. Nogal logisch. Maar het is een doorzetter, geeft niet op. Hij had al een rit kunnen winnen, maar heeft die voor een ploegmaat gelaten, maakt hem nog grootser.
 • Geert Vermuyten

  4 maanden geleden
  WVA is én een sprinter ; een tijdrijder ; een klimmer én een superknecht voor z’n kopman. Die andere zijn alleen …sprinters . Normaal dat hij meer en meer evolueert richting grote ronde renner !?
 • eric reynebeau

  4 maanden geleden
  Wout is eerlijk en steekt het niet op zijn knie en geeft toe dat hij tekort kwam. @ Alexandra Caverneels . Mads Pedersen is al wereldkampioen geweest bij de profs in 2019 dus als u er nog nooit van gehoord heeft......
 1. Een vierkant gezicht en enkel herkenbaar aan zijn ogen: het straffe verhaal van Jakobsen, nauwelijks twee jaar na horrorcrash ritwinnaar in de Tour
  PREMIUM
  Wielrennen
  17

  Een vierkant gezicht en enkel herkenbaar aan zijn ogen: het straffe verhaal van Jakobsen, nauwelijks twee jaar na horror­crash ritwinnaar in de Tour

  Op 5 augustus 2020 ontsnapte Fabio Jakobsen (25) ternauwernood aan de dood. Maar kijk, nauwelijks iets minder dan twee jaar later staat de Nederlandse sprinter er weer helemaal. En wat nog straffer is: hij lijkt zelfs beter dan ooit tevoren. Met een ritzege in de Tour als nieuwste mijlpaal. Een terugblik op die verschrikkelijke horrorcrash in de Ronde van Polen. “Elke keer dacht ik: dit is het, ik ga dood”, doet Jakobsen zijn verhaal, met zijn vriendin Delore aan zijn zijde. “Er is twee keer een priester langs geweest om voor me te bidden.”