Beeld uit de Tour van 2020. Wout van Aert en Peter Sagan hebben woorden na de finish in Poitiers. Straks staan ze opnieuw tegenover elkaar in de Ronde van Frankrijk in de strijd om de groene trui, die dat jaar door Sam Bennett werd binnengehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit de Tour van 2020. Wout van Aert en Peter Sagan hebben woorden na de finish in Poitiers. Straks staan ze opnieuw tegenover elkaar in de Ronde van Frankrijk in de strijd om de groene trui, die dat jaar door Sam Bennett werd binnengehaald. © EPA

Belgische coach over de weg terug van Peter Sagan, die nog steeds van groen droomt: “Zijn honger is nog altijd heel groot”

WIELRENNENOpgave op 6 april in de tweede rit van het Circuit de la Sarthe. Sindsdien hadden we van Peter Sagan (32) niets meer gehoord. Zes weken later is de drievoudige wereldkampioen op hoogtestage in Utah in de VS. In de GP Gippingen/Aargau (10 juni) maakt hij zijn rentree. In de Tour strijdt hij voor een achtste groene trui, dit keer met Wout van Aert als tegenstander. Zijn nieuwe coach, Jens Van Beylen schat in: “Peter moest er fysiek en mentaal uit. Noem het een volledige reset.”

6 reacties

 • Jonah Kemps

  1 jaar geleden
  Een Sagan in supervorm schat ik qua pure sprintsnelheid net iets hoger in dan Van Aert. In de tour leggen ze de tussensprinten echter meestal net na een bergje als die er zijn in een rit en daar maakt Sagan geen kans, ik geef eigenlijk enkel Mathieu een deftige kans om het te kunnen halen tegen Wout maar ik denk dat Matje in week 3 al helemaal afgemat gaat zijn terwijl Wout meer de klassementsman is die veel minder snel vermoeid geraakt.
 • Jean Driesen

  1 jaar geleden
  Gaan we eindelijk van die clown verlost zijn? Kwakken, van zijn lijn afwijken, intimideren en collega's in gevaar brengen, dat is het repertorium van deze hondsbrutale ex-wielerkampioen de laatste drie jaren. Met Van Aert, Vanderpoel, Pocacar en Evenepoel plus nog een rits aan steengoede renners in koers, zie ik echt niet wat deze poenpakker ons nog te bieden heeft! Laat zijn manager maar dromen: het wordt een pijnlijk ontwaken.
 • Marika Peeters

  1 jaar geleden
  De verhouding tussen Sagan en Van Aert in de TDF? Ik hoop alvast dat Sagan zijn klasse , als 7 voudige groene truidrager, terug kan waarmaken. Heeft jarenlang met veel lef de koers gekleurd zoals alleen hij kan. Samen met een Pogacar, MvdP, Roglic, Remco en Alaphillipe, behoort hij tot het soort renner waarvan een wielerfan smult.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Het zal bij dromen blijven. Dat wordt hetzelfde als Froome , poen pakken en niet meer presteren
 • Rik Cappelle

  1 jaar geleden
  Als ik een dag niet gegeten heb is mijn honger ook groot. Zijne coach gelooft ook nog in sprookjes precies. Maar voor mij niet gelaten hoor.