Merlier is Ballerini en Bouhanni te snel af.
Volledig scherm
Merlier is Ballerini en Bouhanni te snel af. © Photo News

Belgisch kampioen Tim Merlier klopt Ballerini en Bouhanni in spurt Brussels Cycling Classic

WielrennenTim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft de uitgeregende achtste editie van de Brussels Cycling Classic (1.Pro) gewonnen, met start en aankomst in Brussel na 203,7 kilometer. De Belgische kampioen haalde het na een sprint met een omvangrijke groep van de Italiaan Davide Ballerini en de Fransman Nacer Bouhanni. Florian Vermeersch eindigde op de vierde plaats. Net na de finish sloegen Bouhanni en Ballerini nog zwaar tegen de vlakte. Het werd voor Merlier, na de slotrit in de Ronde van Antalya, meteen de tweede zege van het seizoen.

 1. Het ideale geschenk voor de eindejaarsdagen: KoersKalender 2021
  Wielrennen

  Het ideale geschenk voor de eindejaars­da­gen: KoersKalen­der 2021

  “Ze ploegen eerst een modderweg ondersteboven en smijten er dan vanuit de hemel een hoop kasseien over. Zo maken ze een hel.” (Chris Horner) “Als je moe bent, moet je demarreren, want dan zijn de anderen ook moe.” (of hoe simpel koerstactiek kan zijn volgens Briek Schotte). En: “Bang ben je in het donker, niet in de sprint.” (Olaf Ludwig) Deze en nog veel meer beroemde, scherpe, ernstige maar ook grappige quotes uit een recent of ver verleden verzamelde auteur, wielerfreak en medestichter van het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) Geert Vandenbon in ‘KoersKalender 2021’, een unieke, eigenwijze scheurkalender voor het komende jaar.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Conte bevestigt dat Lukaku uit is voor Parma: "Zonde, we hebben hem echt nodig"
  Play

  Conte bevestigt dat Lukaku uit is voor Parma: "Zonde, we hebben hem echt nodig"

 2. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag