Martijn Redegeld is als voedingsdeskundige van Jumbo-Visma actief bij de nationale wielerploeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Redegeld is als voedingsdeskundige van Jumbo-Visma actief bij de nationale wielerploeg. © Photo News

Belgen rekenen op Nederlandse keuken-knowhow: “Als Wout een taartje eet, moet ik zijn menu aanpassen”

WK WielrennenJumbo-Visma rules the world. Ook op dit WK wielrennen, zie Tobias Foss. Met drie stafleden van hen doet ook de Belgische bond beroep op hun knowhow. Op vraag van Wout van Aert is voedingsdeskundige Martijn Redegeld mee. “Als Wout tijdens training een taartje met slagroom eet, moet ik zijn menu aanpassen.”

5 reacties

 • Van helshoecht Lisette

  6 maanden geleden
  Om te kunnen winnen moet hij al personeel van Jumbo meevragen dat zegt al genoeg
 • ivan claeys

  6 maanden geleden
  Als Pogacar wereldkampioen wordt en beweert dat hij de avond voor de koers een glas rode wijn drinkt dan drinkt het volledige peloton rode wijn !
 • adri zuiderwijk

  6 maanden geleden
  De kunst is vooral van vers eten lekker eten te maken ipv een bord sla met geraspte wortel, wie wil er niet naar Hawai voor een pizza op zo'n moment? Prestaties maskeren met de "ideale" voeding, geloven wie geloven wil, hopelijk kan Mathieu die onzin op een hoop vegen met een T-bone steak/friet en een flinke kwak mayonaise komend weekend..
 • Marjan Frankie

  6 maanden geleden
  laat het smaken is de boodschap, en de kok verdiend extra voor niets dan onkunde
 • adri zuiderwijk

  6 maanden geleden
  Wordt almaar gekker met die deskundigen, 3 uur training brengt al gauw 2500 cal op en een taartje hooguit 500, niet vreemd dat Dumoulin daar niks mee had met al dat gespioneer.
 1. Wout van Aert, klaar voor wat ‘zijn’ voorjaar moet worden: “Dat ik weet-ik-wat-allemaal moet winnen? Ik vind dat ik nérgens iets moet bewijzen”
  PREMIUM
  13

  Wout van Aert, klaar voor wat ‘zijn’ voorjaar moet worden: “Dat ik weet-ik-wat-allemaal moet winnen? Ik vind dat ik nérgens iets moet bewijzen”

  Gedaan met inrijden, gedaan met opbouwen, gedaan met groeien in koers. Vanaf nu is het menens. In Milaan-Sanremo (live op VTM) moet het erop zijn voor Wout van Aert (28). Maar wordt het incasseren of uitdelen? “Ik ben minder dan vorig jaar”, zegt hij. Maar ook: “Ik was met twijfels gestart aan de Tirreno, maar dat gevoel is nu weg.”
 2. KIJK. Pogacar haalt stevig uit op de Cipressa, maar bekoopt het op de Poggio: wie wint Milaan-Sanremo in onze simulatie?
  2

  KIJK. Pogacar haalt stevig uit op de Cipressa, maar bekoopt het op de Poggio: wie wint Mil­aan-Sanremo in onze simulatie?

  In een wereld waar ChatGPT de moeilijkste vraagstukken beantwoordt met hele essays, kan artificiële intelligentie ook de koers voorspellen. Wij nemen onze toevlucht tot Pro Cycling Manager 2022 om wekelijks de belangrijkste voorjaarsklassiekers te simuleren. Wie ziet de computer komend weekend winnend over de meet trekken in Milaan-Sanremo? Tipje van de sluier: de groten spaarden zich niet.
 3. WUYTS & VLAEMINCK. “Van der Poel kan niet alle vijf de monumenten winnen, Van Aert wél”

  WUYTS & VLAEMINCK. “Van der Poel kan niet alle vijf de monumenten winnen, Van Aert wél”

  Na de zege in Milaan-Sanremo is Van der Poel netjes aan het bouwen aan z’n palmares. Maar kan hij alle vijf de monumenten winnen? Onmogelijk, zegt voormalig wielrenner Jan Bakelants. “Hij kan de Ronde van Lombardije niet winnen omdat Evenepoel en Pogacar ook nog in het spel zijn”, klinkt het. “Wout van Aert zou ze wel alle vijf kunnen winnen”. Luister hierboven naar de volledige aflevering van ‘Wuyts & Vlaeminck’, de scherpste podcast van de koers.