Van Aert, Philipsen, Evenepoel en Teuns.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Aert, Philipsen, Evenepoel en Teuns. © PN/AFP/Belga

Belgen deden nooit beter in WorldTour én er zit nog veel goeds aan te komen, maar... “In Vlaamse klassiekers zijn we wel heel afhankelijk van Van Aert”

WielrennenHet gala van de Kristallen Fiets 2022 wordt niet alleen het feest van de winnaar, het is ook de bekroning van een uitzonderlijk Belgisch wielerjaar. 27 overwinningen in de WorldTour: nooit deed ons land beter. De bondscoach ziet veel positieve zaken - the best is yet to come - maar heeft ook één waarschuwing: “We zijn verwend geweest in het verleden in de klassiekers, maar vandaag is er geen overschot. De dominante tijden met Boonen, Gilbert, Van Avermaet, Vanmarcke en Naesen zijn voorbij.”

18 reacties

 • bob jansens

  2 maanden geleden
  Vanmarcke was top toen hij zich kon focussen op het achterwiel van Boonen. eens Boonen met pensioen wist Vanmarcke niet meer wie hij in t oog moest houden...
 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Benieuwd naar volgend jaar, indien weer top dan geloof ik erin, maar sommige mesjes zijn na een jaar bot.
 • guy raeymakers

  2 maanden geleden
  We hebben een tijdje wielrenners gehad die enkel maar vlaamse koersen deden en na een maand was hun seizoen over dus liever nu dit een heel jaar int beeld
 • Mario Tersago

  2 maanden geleden
  Men is appelen en peren aan het vergelijken.. Ja ze groeien beiden aan een boom maar er is wel degelijk verschil. Het zijn unieke renners in hun specialiteit waar ook overlappingen zijn, dat klopt. Primussen in hun klas. Ja Remco is wk en heeft ronde op de naam, de mooie momenten die Wout heeft laten zien, heb ik bij weinig renners gezien.. dus koester die mannen voor wie ze zijn, niet wat ze hebben bereikt.
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  De gendt was goed met uitschieters kan je totaal niet vergelijken met Gilbert die was zeker een klasse hoger