BEKIJK. Onwaarschijnlijk sterke Van Aert lost Pogacar op slotklim en Vingegaard zet de Tour volledig naar zijn hand: de momenten van rit 18

Tour de FranceOersterk. Buitenaards. Zo kunnen we de dag van Wout van Aert wel samenvatten. Van meet af aan trok onze landgenoot ten aanval. Onderweg pakte hij twintig (overbodige) punten in de strijd om de groene trui. Op de tweede klim van de dag, de Col de Spandelles, kwam Van Aert als eerste boven. In de afdaling ontsnapte Jonas Vingegaard aan een drama. De Deen bleef maar net recht. Tadej Pogacar viel wel, maar Vingegaard wachtte hem op. Op de slotklim verzette Van Aert nog berewerk in dienst van zijn kopman. Hij loste zelfs Pogacar. Bekijk hierboven de belangrijkste momenten van de etappe.

16 reacties

 • Annette Lenaerts

  4 maanden geleden
  En iedereen schijnt het normaal te vinden dat hij nu ook de beste klimmer is…
 • Rudi Bergmans

  4 maanden geleden
  Super etappe en super Wout!
 • Wim Cools

  4 maanden geleden
  Wat een spectaculaire tour dit jaar!
 • Chris Van den Eede

  4 maanden geleden
  Wat een prachtige etappe was dat!
 • Pieter Degryse

  4 maanden geleden
  De mooiste Tour van dit decennium!! Genieten!
 1. Niels Albert brandt Vanthourenhout, Sweeck en co vooruit in strijd tegen ‘Grote Drie’: “Geloof erin en vécht”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  1

  Niels Albert brandt Vanthouren­hout, Sweeck en co vooruit in strijd tegen ‘Grote Drie’: “Geloof erin en vécht”

  Onze columnist Niels Albert zag dit weekend de rentree van de wereldkampioen in het veld. Was het in Merksplas duidelijk dat hij nog niet zoveel op de crossfiets had gezeten, dan zag je daar zondag in Overijse niet veel meer van, klinkt het. Maar het idee dat Pidcock vanaf volgend weekend moeilijk te verslaan zal zijn, daar doet onze columnist niet aan mee. “Als Vanthourenhout in Overijse één belangrijk signaal gaf, dan is het wel dat het kán.” Ook als Van der Poel en Van Aert terugkeren. Vandaar zijn warme oproep: “Werp niet bij voorbaat de handdoek.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.