AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

ANALYSE. Een stevige reality check voor Wout van Aert, maar eentje met vijf verzachtende omstandigheden

Geen nieuwe zege in Milaan-Sanremo voor Wout van Aert. Onze landgenoot werd derde en erkende dat er niets te doen was aan Mathieu van der Poel. “Hij was de sterkste.” Een stevige reality check voor de kopman van Jumbo-Visma, maar wel eentje met verzachtende omstandigheden. Aan Van Aert om de komende weken niet te vergeten dat de koers niet enkel wordt gereden met goeie benen, maar ook met het hoofd.

54 reacties

 • Andy Van Daare

  4 dagen geleden
  MVDP heeft dat slim gespeeld, alle 4 aan elkaar gewaagd, heeft het juiste gaatje gevonden en een ferme push gelanceerd, meer niet. Geen clan gedoe P.Isenborghs, enkel een goede koers, en geen excuses.
 • Ronald De Smet

  6 dagen geleden
  VdP kijkt nooit de tegenstrever in de ogen bij het handschudden.
 • Seppe Goossens

  6 dagen geleden
  Nu ja, 'de beste' is ook in dit geval de sporter die het eerste over de streep komt. Simpel zat. Daar komt kracht en techniek bij kijken, maar ook tactiek. MvdP scoorde op die onderdelen gewoon beter dan de rest.
 • jos dedecker

  6 dagen geleden
  Mooi ook dat Mathieu een renner is die altijd eerlijk en open is, en zich niet verschuilt achter verkoudheid of kniepijn.
 • Gino Van Laetem

  6 dagen geleden
  De beste heeft niet gewonnen, de leepste heeft gewonnen. Wout zou het nu toch al moeten weten mijn gedacht, niet dus.
 1. Sportsectoren stappen gezamenlijk naar rechtbank tegen totaalverbod gokreclame
  22

  Sportsecto­ren stappen gezamen­lijk naar rechtbank tegen totaalver­bod gokreclame

  De belangenbehartigers van het voetbal, wielrennen, basketbal en de organisatoren van grote sportevenementen stappen gezamenlijk naar de rechtbank tegen het totaalverbod op gokreclame. In een statement stellen ze dat dit verbod “fans alleen maar naar een onveilig aanbod zal sturen”. Intussen reageerde ook minister Vincent Van Quickenborne. “We moeten kwetsbare personen en hun families beschermen tegen de verwoestende gevolgen van gokreclame.”