Quinn Simmons werd vorig jaar in Yorkshire nog wereldkampioen bij de junioren.
Volledig scherm
Quinn Simmons werd vorig jaar in Yorkshire nog wereldkampioen bij de junioren. © Photo News

Amerikaans toptalent Quinn Simmons op non-actief gezet na statement pro-Trump en gebruik van zwarte emoji: “Was niet racistisch bedoeld”

WielrennenDe Amerikaanse presidentsstrijd en het debat rond rassendiscriminatie dringt zelfs door tot in de diepste gelederen van het wielerpeloton. Niet zonder gevolgen, want Trek-Segafredo besliste om toptalent Quinn Simmons (19) op non-actief te zetten na enkele uitlatingen op Twitter. De renner zelf reageerde via een persbericht van de ploeg.

8 reacties

 • ivan de ridder

  5 maanden geleden
  Christian Deckers, neen. Trek is een bedrijf dat geen kinderachtig/laag gedrag apprecieert van zijn medewerkers. Waar lees jij de verdraagzaamheid in Quinn Simmons' tweet?
 • Christian Deckers

  5 maanden geleden
  Trek is dus een politiek bedrijf waar je verplicht Democraat moet stemmen als Amerikaan. Dit is wat Democraten verstaan onder vrijheid en verdraagzaamheid.
 • Marc Devuldere

  5 maanden geleden
  Terechte beslissing van de ploegleiding.
 • Christiaan

  5 maanden geleden
  Top dat een bedrijf dit durft. En ze hebben gelijk wat mij betreft. Alleen als commercieel bedrijven luid en duidelijk laten horen waar ze voor staan gaan vreselijke zaken zoals discriminatie uit de wereld. Mijn volgende fiets wordt een Trek.
 • Nico Slommers

  5 maanden geleden
  Deze jonge renner wordt betaald door Trek en is daar ook het gezicht van als hij voor hun ploeg rijdt. Dan moet hij maar een andere ploeg kiezen.
 1. Imposante Van der Poel knalt Alaphilippe uit het wiel op slotklim en wint Strade Bianche
  Wielrennen
  90

  Imposante Van der Poel knalt Alaphilip­pe uit het wiel op slotklim en wint Strade Bianche

  Mathieu van der Poel heeft op indrukwekkende wijze de Strade Bianche gewonnen. De Nederlandse kampioen rekende op de slotklim met een verschroeiende versnelling af met wereldkampioen Julian Alaphilippe. Voormalig Tourwinnaar Egan Bernal maakte het podium compleet. Een aanvankelijk sterke Wout van Aert toonde in de finale tekenen van zwakte, maar vocht terug en eindigde nog als vierde.
 2. Materiaalpech slaat Kopecky (17de) weg uit kopgroep: “Misschien kom ik er volgend jaar achter of ik hier kan winnen”
  Strade Bianche
  2

  Materiaal­pech slaat Kopecky (17de) weg uit kopgroep: “Misschien kom ik er volgend jaar achter of ik hier kan winnen”

  Belgisch kampioene Lotte Kopecky (25) stak in de vrouwenwedstrijd de boel mee in de fik. In de finale koos ze als één van de eersten voor de aanval. Samen met de Nieuw-Zeelandse Fisher-Black reed ze een tijdlang voorop en toen uiteindelijk de beslissing viel was Kopecky ook mee met de wereldtop. Materiaalpech sloeg haar weg uit de kop van de koers en uiteindelijk reed ze 2 minuten en 42 seconden na winnares Blaak als 17de over de streep.
 1. De 25 goals van topschutter Paul Onuachu
  Play

  De 25 goals van topschut­ter Paul Onuachu

 2. Clement over wel heel vroege wissel van doelpuntenmaker Badji: “Problemen als één schakel totaal andere dingen doet”
  Play
  Club Brugge
  14

  Clement over wel heel vroege wissel van doelpunten­ma­ker Badji: “Problemen als één schakel totaal andere dingen doet”

  7 maart