EPA
Volledig scherm
© EPA

Amerikaan Powless volgt Evenepoel op als winnaar van Clasica San Sebastian na chaotische finale

WielrennenNeilson Powless (24) is de opvolger van Remco Evenepoel als winnaar van de Clasica San Sebastian. De Amerikaan was in een sprint met drie sneller dan medevluchters Matej Mohoric en Mikkel Honoré.

9 reacties

 • Meert Dominique

  1 jaar geleden
  Powless is onbekend voor wie de koers niet volgt. Evenepoel overroepen? Wie buiten Pogajar heeft op zijn leeftijd meer en beter gewonnen? Pidcock misschien, maar daarbuiten? Jonge Belgische renners winnende Belgen is al lang een Vlaamse specialiteit. Enkel de underdog wordt geapprecieerd.
 • glenn wouters

  1 jaar geleden
  Powless is geen onbekende als je een beetje de koers volgt. Goed renner, geen veelwinnaar. Maar je moet niet alles winnen om een goed renner te zijn. Maar een Belg even afbranden, daar zijn we goed in, niet waar Lodewijk.
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Ilse@ je hebt gelijk ,de manier waarop vrouwen koersen verschilt nogal met de mannen ,soms staan ze bijna stil,
 • Lowi Verborgt

  1 jaar geleden
  Weer een bewijs dat het grote talent(?) dat Evenepoel genoemd wordt heel er overroepen is. Opnieuw een volledig onbekend iemand die deze koers kan winnen. Day zegt genoeg over de belangrijkheid en zwaarte van deze wedstrijd. Een veredelde kermiskoers dus.
 • René Blommaert

  1 jaar geleden
  en Annemiek van Vleuten wint bij de dames, maar daar mogen we niets over lezen
 1. 
Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”
  PREMIUM
  WK WIELRENNEN
  17

  Tiesj Benoot breekt een lans voor de bondscoach en is overtuigd van sterkte van Belgische ploeg: “Ik denk dat iedereen Belg zou willen zijn”

  Zes weken geleden brak Tiesj Benoot (28) een nekwervel na een aanrijding met een auto op hoogtestage in Livigno. Zes weken moest hij een nekbrace dragen. In die tijd heeft Benoot gewandeld, aan zijn thesis gewerkt, zag hij zijn dochtertje opgroeien en kocht hij een huis. Hij kreeg bezoek van Wout van Aert, bloemen van Jonas Vingegaard en een telefoontje van Primoz Roglic. En hij keek koers. Naar Remco Evenepoel die de Vuelta won. En naar Wout van Aert die hij, van Hamburg tot Montréal, beter zag worden. Zijn pronostiek? “Van Aert, Pogacar en Remco op drie.” En voorts: “De meningen over de bondscoach staan zo haaks op elkaar dat ze bullshit zijn.”
 2. Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-tonic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantastisch resultaat”
  Play
  WK wielrennen
  83

  Zilveren Kopecky baalt, maar kan (na een hamburger en gin-to­nic) ook genieten van haar straffe prestatie: “Het is toch een fantas­tisch resultaat”

  Ongelofelijk! Annemiek van Vleuten - met een breukje in de elleboog - is wereldkampioene bij de vrouwen. Balen voor Lotte Kopecky, want zij sprintte nèt achter de Nederlandse naar zilver. Ze sloeg op het stuur, want was met voorsprong de snelste van de elitegroep. Maar met een gewiekste aanval deed Van Vleuten in het slot wat niemand nog verwachtte. Silvia Persico (Italië) werd derde. “Ik heb het gevoel dat ik het goud verlies”, vertelde Kopecky meteen na afloop, al besefte ze enkele uren later wel wat voor een straffe prestatie ze heeft geleverd: “Het is een fantastisch resultaat, maar je komt natuurlijk voor die regenboogtrui.”
 3. Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”
  WK wielrennen
  14

  Ook Mathieu van der Poel klaar voor de strijd om de regenboog: “Ik heb een goed gevoel en hoop zondag over mijn beste wattages te beschikken”

  Gisteren door omstandigheden bij anderen niet uit de verf gekomen op het WK wielrennen in de Mixed Team Relay met Nederland, maar vergis u niet: Mathieu van der Poel is wel degelijk klaar om een gooi te doen naar de wereldtitel in Wollongong. En daarna? “Er is nog niets beslist. Lombardije of misschien vroeg de cross in.”
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.