EPA
Volledig scherm
© EPA

Amerikaan Powless volgt Evenepoel op als winnaar van Clasica San Sebastian na chaotische finale

WielrennenNeilson Powless (24) is de opvolger van Remco Evenepoel als winnaar van de Clasica San Sebastian. De Amerikaan was in een sprint met drie sneller dan medevluchters Matej Mohoric en Mikkel Honoré.

9 reacties

 • Meert Dominique

  2 maanden geleden
  Powless is onbekend voor wie de koers niet volgt. Evenepoel overroepen? Wie buiten Pogajar heeft op zijn leeftijd meer en beter gewonnen? Pidcock misschien, maar daarbuiten? Jonge Belgische renners winnende Belgen is al lang een Vlaamse specialiteit. Enkel de underdog wordt geapprecieerd.
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Powless is geen onbekende als je een beetje de koers volgt. Goed renner, geen veelwinnaar. Maar je moet niet alles winnen om een goed renner te zijn. Maar een Belg even afbranden, daar zijn we goed in, niet waar Lodewijk.
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Ilse@ je hebt gelijk ,de manier waarop vrouwen koersen verschilt nogal met de mannen ,soms staan ze bijna stil,
 • Lowi Verborgt

  2 maanden geleden
  Weer een bewijs dat het grote talent(?) dat Evenepoel genoemd wordt heel er overroepen is. Opnieuw een volledig onbekend iemand die deze koers kan winnen. Day zegt genoeg over de belangrijkheid en zwaarte van deze wedstrijd. Een veredelde kermiskoers dus.
 • René Blommaert

  2 maanden geleden
  en Annemiek van Vleuten wint bij de dames, maar daar mogen we niets over lezen
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. België eindigt als zevende in Mixed Team Relay, afscheidnemende Tony Martin pakt met Duitsland goud
  WK wielrennen
  13

  België eindigt als zevende in Mixed Team Relay, afscheidne­men­de Tony Martin pakt met Duitsland goud

  Geen medaille voor België in de Mixed Team Relay op het WK wielrennen. Victor Campenaerts, Ben Hermans, Yves Lampaert, Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky en Shari Bossuyt eindigden als zevende. Het goud ging naar Duitsland - een gedroomd afscheid voor tijdritkanon Tony Martin. Nederland kaapte het zilver weg, Italië en tijdritkampioen Filippo Ganna moesten blij zijn met brons.