Voor specialist Remco Evenepoel zijn de weinige tijdritkilometers allesbehalve een voordeel.
Volledig scherm
Voor specialist Remco Evenepoel zijn de weinige tijdritkilometers allesbehalve een voordeel.

“Alsof Tourbaas Prudhomme eerst drol op bord Evenepoel draaide en dan lachend fluisterde dat hij hoopte dat het zou smaken”

Tour de FranceGisteren onthulde de organisatie het parcours voor de Ronde van Frankrijk van volgend jaar. Vooral de weinige tijdritkilometers (22, red.) vielen op. Zo ook bij onder meer Thijs Zonneveld, ex-wielrenner en columnist bij onze collega’s van het Algemeen Dagblad. “Het is de zoveelste stiekeme, armetierige poging om de Franse klassementsrenners, stuk voor stuk waardeloze tijdrijders, te bevoordelen.”

53 reacties

 • Geert Degezelle

  3 maanden geleden
  Tja. We zullen zien. Het plan voor Remco is al altijd geweest Vuelta in 2022, Giro in 2023 en Tour in 2024, met een versterkte ploeg. Maar zelfs op dit Tour parcours met weinig tijdritkilometers haalt Remco minstens top 3. Als Remco zijn Tour-debuut maakt in 2024 is daar niets mis mee.
 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Met de percentages die Remco tot aan de voorlaatste etapoe aankon(waar hij niet meer aandrong) maakt hij op de Puy de Dôme al gehakt van zijn tegenstanders, al was het maar om Eddy te eren...
 • Glenn Vercammen

  3 maanden geleden
  Grote kampioenen bepalen de wedstrijd en de uitslag,niet het parcours.
 • Koen Wauters

  3 maanden geleden
  Het gaat niet alleen over Evenepoel. Punt is gewoon dat de Fransen teveel naar Bardet kijken en hopen met dit parcours dat hij de Tour zou kunnen winnen. 22 tijdritkilometers is gewoon beschamend en grote ronde onwaardig. Bardet zelf weet echter maar al te goed dat die droom een droom zal blijven. De jeugd is te sterk.
 • stefan crama

  3 maanden geleden
  De etappes worden ongeveer 3 jaar op voorhand gepland, op dat ogenblik was er van Remco nog geen sprake.
 1. Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”
  PREMIUM
  WK veldrijden
  23

  Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”

  Hoogerheide, dat is Adrie van der Poel die zijn laatste cross reed. Dat is zijn zoon Mathieu die vijf keer won. En dat is Niels Albert die, minder dan drie maanden nadat zijn milt was verwijderd, wereldkampioen werd. Zondag wordt in Hoogerheide de moeder van alle veldritduels tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel gereden. Vader Adrie en Niels Albert kijken vooruit. “Ik leg die balken waar ik wil. Dat heeft niks te maken met Wout of met Mathieu.”