Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Alex Dowsett moet na coronabesmetting aanval op werelduurrecord van Campenaerts uitstellen

WielrennenDe Britse renner Alex Dowsett, die het werelduurrecord van Victor Campenaerts op 12 december wilde aanvallen in het National Cycling Centre in Manchester, moet zijn poging uitstellen. Dowsett heeft immers een besmetting met het coronavirus opgelopen. Dat heeft de Internationale Wielerunie (UCI) bekendgemaakt. Een nieuwe datum ligt nog niet vast.

0 reacties

 1. Vliegmachine Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille
  Olympische Spelen
  100

  Vliegmachi­ne Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille

  Niet Wout van Aert of Filippo Ganna, maar wel Primoz Roglic (31) heeft zich in Tokio tot olympisch kampioen tijdrijden gekroond. De Sloveen raasde als een vliegmachine over het parcours en zette z’n concurrenten op meer dan een minuut. Van Aert greep naast een medaille en eindigde als 6de. Remco Evenepoel werd 9de. Zilver en brons waren voor respectievelijk Tom Dumoulin en Rohan Dennis.
 2. Controversiële Denen nu tegen de grond op de piste, waar het ook héél snel gaat: derde wereldrecord in twee dagen tijd
  Olympische Spelen
  4

  Controver­siële Denen nu tegen de grond op de piste, waar het ook héél snel gaat: derde wereldre­cord in twee dagen tijd

  Sensationele tijden op de atletiekpiste, sensationele tijden ook op de wielerbaan. Op de piste in Izu, op 145 kilometer van Tokio, is al het derde wereldrecord in twee dagen gesneuveld. In de ploegenachtervolging bij de vrouwen werd het WR al drie keer verbeterd, in de teamsprint bij de vrouwen een keer en de Italiaanse baanwielrenners klokten een snelste tijd ooit in de ploegenachtervolging. Daarna gingen de Denen (zonder tape op de onderbenen) zowaar tegen de grond. Ook Nederland mag al juichen op de piste. De teamsprinters bezorgden Oranje al de zesde gouden medaille op deze Olympische Spelen.