AFP
Volledig scherm
© AFP

Ackermann nipt sneller dan Bennett in Madrid, Roglic stelt tweede eindzege op rij veilig

VueltaPascal Ackermann heeft de slotrit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Duitser van BORA-hansgrohe was in een koninklijke sprint in Madrid sneller dan Sam Bennett en Max Kanter. Primoz Roglic kwam niet meer in de problemen en mag zich voor het tweede jaar op rij eindwinnaar van de Vuelta noemen.

1 reactie

 • Roger Deprez

  9 maanden geleden
  Van mij mocht Jasper winnen maar die stoot die hij doet op laatste daarvoor had men hem moeten uitsluiten, als men al die streken eruit wil krijgen zal men veel korter op de bal moeten spelen. Door niet consequent te zijn schep men verwarring en zal er altijd heel veel gezeverd worden.
 1. KOERS KORT. Nederlander Eenkhoorn vloert Belgen Lampaert en Rickaert in Heistse Pijl
  Wielrennen
  1

  KOERS KORT. Nederlan­der Eenkhoorn vloert Belgen Lampaert en Rickaert in Heistse Pijl

  Vandaag werd er naast de Clasica San Sebastian in Spanje ook in eigen land gekoerst. In en rond Heist-op-den-Berg stond namelijk de Heistse Pijl op het programma. De zege was voor de Nederlander Pascal Eenkhoorn (24), die z’n Belgische medevluchters Yves Lampaert en Jonas Rickaert vloerde in een sprint met drie. Eenkhoorn volgt op de erelijst Alvaro Hodeg op, die in 2019 won. Vorig seizoen werd de Heistse Pijl door corona enkel als kermiskoers georganiseerd.