Jasper Stuyven trekt de kop van het groepje dat alleen naar de finish reed, hij werd vierde.
Volledig scherm
Jasper Stuyven trekt de kop van het groepje dat alleen naar de finish reed, hij werd vierde. © BELGA

Aangeslagen Stuyven opnieuw vierde: “Ik wil onder een steen kruipen”

WIELRENNENGeen camera’s of fotografen toegelaten bij Jasper Stuyven in Wevelgem. Enkel zijn Franse bulldog Gustje mocht in de buurt komen. “Ik heb hem zelden zo teleurgesteld gezien”, aldus vriendin Elke Bleyaert. Alweer vierde. Net als op het WK in Leuven. “Het begint schaamtelijk te worden”, zegt Stuyven. “De ploeg reed een hele dag super. Ik raak dan voorop met drie anderen en dan word ik vierde in de sprint. Dat is om te willen verdwijnen. Ik zou graag even onder een steen kruipen.”

6 reacties

 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Een toptien plaats in de Ronde van Frankrijk is niet spurten, dat is gewoon hard rijden twee km, waarbij de meesten er tussenuit vallen. Is Remco een spurter ? Dacht het niet. Zag hem nochtans de massaspurt mennen voor Jacobs als voorlaatste om toch nog als achtste te eindigen door gewoon te fietsen ... tegen zestig. Als men van te ver aangaat in een massaspurt kan het ook wel eens stilvallen in de laatste vijftig meter, en dan kan iedereen winnen !
 • Rudi Pieters

  1 jaar geleden
  Pas op jasper is zeker niet traag in de jeugd was hij sneller peis ik volgende keer beter man
 • rudy verlinden

  1 jaar geleden
  kuurne-brussel-kuurne en milaan san remo winnaar...etc...er zijn renners genoeg die zulke koersen nooit winnen dus...blijf vertrouwen hebben , dan knoop je wel terug aan met overwinningen...
 • Wim David

  1 jaar geleden
  Aan winnen denk je niet!?? Als je in de kopgroep zit, ook al ben je misschien steendood, je gaat altijd voor het hoogste. Je probeert al wat kan, ook al is het achteraf logisch dat je niet wint als je achteraf je gevoel beoordeelt. Maar denken dit kan niet, je geeft jezelf toch altijd 5% kans en gaat ervoor.
 • Paul deyaert

  1 jaar geleden
  Het zal bij san-remo blijven denk ik