Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

52-jarige Andrea Tafi heeft ploeg om Parijs-Roubaix te rijden: “Niemand heeft dit in de geschiedenis van het wielrennen al gedaan”

WielrennenAndrea Tafi (52) komt weer een stap dichter bij zijn droom om in 2019 Parijs-Roubaix te rijden. Voor u verder leest: dit is geen grap. Eerstdaags, hij is er zeker van, tekent Tafi een contract bij de ploeg die hem nog die ene race wil laten rijden, twintig jaar nadat hij Parijs-Roubaix al won. En neen, dat is niet de ploeg van Patrick Lefevere. Zelfs al heeft Tafi het aan Lefevere gevraagd.

6 reacties

 • Pieter De Ruyter

  3 jaar geleden
  die kan mee met het peleton tot hun eerste "snok" en dan is het gedaan.Kijk maar naar Boonen en De Volder,op een bepaalde leeftijd is het gedaan.
 • fran?ois leemans

  3 jaar geleden
  heeft zeker nog wat overschot in de kast liggen.
 • eric maier

  3 jaar geleden
  Wil Baken : die amateurs moeten in eerste plaats eens harder op hun tanden leren bijten en ook gaan trainen als het slecht weer is. Het zijn echt saloncoureurs geworden met te weinig karakter om door de muur te willen gaan.Die ex profs zie je wel door regen en wind rijden en hun trainingen geheel afwerken, zonder 2 uur bij macdonalds te blijven plakken. Als ik elite z/ c trainingen geef vloek ik nog erg vaak, omdat ze het allemaal gemakkelijk willen, als vanzelfsprekend beschouwen.
 • Filip Desmedt

  3 jaar geleden
  Hey , Tom , is dit niks voor jou ? Jij kan dan de enige worden die 5 maal die Parijs - Roubaix gewonnen heeft !! Je bent nog maar 36 , dus het is perfect mogelijk !!! Ik weet zeker dat er véél supporters dit graag zouden willen zien , en volledig voor jou nog eens alles uit de kast halen !! Ik zou zeggen , Boontje ga ervoor !!!
 • rudy bryssinck

  3 jaar geleden
  Ik 63 wil een plaatje in het parlement (kwestie om bij te verdienen ) maar vind geen ploeg?
 1. Dringen keuzes zich op voor Van Aert en Van der Poel? “Veldrijden kan zeker nog, maar het accent mag anders”
  Play
  HLN Sportcast
  14

  Dringen keuzes zich op voor Van Aert en Van der Poel? “Veldrijden kan zeker nog, maar het accent mag anders”

  Wout van Aert (27) en Mathieu van der Poel (26) genieten momenteel van een welverdiende vakantie na een lang seizoen. Maar deze winter roept de plicht alweer, want in december duiken ze het veld in. Is het wel verstandig om de weg te blijven combineren met de cross? “Ja, het is vooral in de voorbereidingskoersen dat ze moeten nadenken”, klinkt het in HLN Sportcast.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.