Victor Campenaerts op hoogtestage van 10.000 meter met masker.
Volledig scherm
Victor Campenaerts op hoogtestage van 10.000 meter met masker. © RV

10.000 meter-experiment van Campenaerts niet voor gewone stervelingen: “Je wordt er doodziek van”

WielrennenEen uur lang leven op 10.000 meter hoogte: zéér bijzonder, het experiment van Victor Campenaerts in zijn zoektocht naar marginal gains. Sportarts Ruud Van Thienen en bewegingswetenschapper Wim Van Hoolst, twee pijlers van zijn werelduurrecordteam, duiden. En waarschuwen: don’t try this at home.

5 reacties

 • Olav De Nul

  2 jaar geleden
  Dit is inderdaad eigenlijk hetzelfde als een epokuur...
 • Steven De Baerdemaeker

  2 jaar geleden
  Natuurlijke doping?
 • peter vermaelen

  2 jaar geleden
  Wat is in het verschil met epo? Ipv het zoals vroeger rechtstreeks in te spuiten gaat men nu op een natuurlijke manier, de zuurstof in het bloed verrijken. Het is dus geen doping en wat hij en ook andere collega's doen is perfekt legaal, maar uiteindelijk komt het in praktijk op hetzelfde neer.
 • maarten mouton

  2 jaar geleden
  Mij lijkt dit ook een verkapte vorm van doping te zijn.
 • Sylvain Derecht

  2 jaar geleden
  Is dit geen vorm van doping? Hoe ver moeten sportmannen gaan en hun gezondheid op het spel zetten?
 1. “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoonscherm en verklaart opvallend zegegebaar
  Play
  WK Wielrennen
  41

  “Dit is geluk, hé”: Remco Evenepoel gooit kusjes naar verloofde en ouders wanneer hij ze ziet op telefoon­scherm en verklaart opvallend zegegebaar

  Onze man in Australië, Stijn Vlaeminck, had een verrassing voor Remco Evenepoel (22). Een kort videogesprek met het thuisfront - met verloofde Oumi en ouders Patrick en Agna. Evenepoel toonde zijn medaille. De ogen blonken, de kusjes volgden. “Dit is puur geluk, hé.” Evenepoel verklaarde ook nog zijn opmerkelijk vingertje op de mond wanneer hij over de meet reed. Volgende zondag wordt Evenepoel gehuldigd op de Brusselse Grote Markt.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.