1. Ondanks zege hinkt Van Aert toch op twee gedachten: “Vorig jaar legde ik de koers zélf in de plooi, nu moest ik ze ondergaan”
  PREMIUM
  3

  Ondanks zege hinkt Van Aert toch op twee gedachten: “Vorig jaar legde ik de koers zélf in de plooi, nu moest ik ze ondergaan”

  Wout van Aert (28) bezorgde de Vlaamse wielerfans twee hartverzakkingen op één uur tijd. Eerst toen hij een teken van zwakte kende op de Oude Kwaremont: oei, oei. Een tweede keer toen hij naar de zege sprintte in Harelbeke: mooi, mooi. Maar de vraag is: welk moment blijft het meest nazinderen met het oog op volgende week zondag in de Ronde van Vlaanderen?
 1. Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebreide voorbeschouwing van Michel Wuyts
  PREMIUM
  1

  Zo bent u hélemaal mee met het wegseizoen: lees hier de wielergids van Het Laatste Nieuws, met uitgebrei­de voorbe­schou­wing van Michel Wuyts

  Het nieuwe wielerseizoen is intussen van start gegaan, maar er staan nog heel wat interessante koersen op het programma. Dankzij de Wielergids van Het Laatste Nieuws ben je perfect voorbereid op het wegseizoen in 2023. In de HLN-wielergids staat een voorstelling van alle mannen- en vrouwenploegen, de volledige seizoenskalender en een vooruitblik op alle klassiekers en grote rondes. Bovendien voorziet onze analist Michel Wuyts je van een uitgebreide voorbeschouwing. “Het wordt een fantastische lente”, voorspelt hij.
 2. Wout van Aert bijt van zich af na zege in Harelbeke: “Ik zie er misschien uit als een dommerik, maar ik probeer altijd bij te leren”
  37

  Wout van Aert bijt van zich af na zege in Harelbeke: “Ik zie er misschien uit als een dommerik, maar ik probeer altijd bij te leren”

  Wout van Aert heeft voor het tweede jaar op rij de E3 Saxo Classic gewonnen. Onze landgenoot klopte Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar in een sprint met drie. “Ik onthoud dat ik het ook kan afmaken als het man tegen man is.” En wat was er nu aan de hand met die badkamerpremie op de top van de Tiegemberg? “Ik wou Mathieu en Tadej niet inlichten, anders gingen we er met drie voor sprinten.”
 1. Hoeveel zal het de profploegen kosten? En hoe denken ze de rechtszaak te winnen? Vijf vragen over het verbod op gokreclame beantwoord
  PREMIUM
  5

  Hoeveel zal het de profploe­gen kosten? En hoe denken ze de rechtszaak te winnen? Vijf vragen over het verbod op gokreclame beantwoord

  “Een verbod zou een ramp zijn.” Profploegen - van het voetbal over het wielrennen tot het basketbal - staan op hun achterste poten nu een Koninklijk Besluit gokreclame aan banden legt. Vooral de financiële gevolgen boezemen angst in. Maar hoeveel zou een verbod hen precies kosten? En hoe denken ze een rechtszaak te winnen? Vijf vragen, vijf antwoorden.
 2. Sportsectoren stappen gezamenlijk naar rechtbank tegen totaalverbod gokreclame
  22

  Sportsecto­ren stappen gezamen­lijk naar rechtbank tegen totaalver­bod gokreclame

  De belangenbehartigers van het voetbal, wielrennen, basketbal en de organisatoren van grote sportevenementen stappen gezamenlijk naar de rechtbank tegen het totaalverbod op gokreclame. In een statement stellen ze dat dit verbod “fans alleen maar naar een onveilig aanbod zal sturen”. Intussen reageerde ook minister Vincent Van Quickenborne. “We moeten kwetsbare personen en hun families beschermen tegen de verwoestende gevolgen van gokreclame.”
 3. Onze spookrijder over Van Aert en Van der Poel na het opvallende zetelmoment: "Die twee samen is iets raars”
  PREMIUM
  5

  Onze spookrij­der over Van Aert en Van der Poel na het opvallende zetelmo­ment: "Die twee samen is iets raars”

  Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Net voor de E3 Saxo Bank Classic had hij het onder meer nog over het gerucht dat Pogacar en Van der Poel een entente zouden hebben gemaakt, de ongemakkelijke scène in de zetel en wie nu de tofste is: Van Aert of Van der Poel.
 1. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ van Tadej Pogacar, Tourwinnaar die de smaak te pakken kreeg op de Oude Kwaremont: “Voor hem is ‘t hier één grote speeltuin”
  PREMIUM
  Wielrennen

  ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ van Tadej Pogacar, Tourwin­naar die de smaak te pakken kreeg op de Oude Kwaremont: “Voor hem is ‘t hier één grote speeltuin”

  Zijn ogen blinken als de Ronde ter sprake komt - niet die van Frankrijk, wel die van bij ons. Tadej Pogacar haalt de komende tien dagen zijn koershart op. Eerst in Harelbeke en daarna van de Grote Markt in Brugge tot aan de Minderbroederstraat in Oudenaarde. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ toegespitst op een 24-jarige Sloveen.
 1. “Was ik ploegmanager, dan gaf ik hem een contract van vijf miljoen per jaar”: buitenlandse concurrenten over de Belgische sprintweelde
  PREMIUM
  5

  “Was ik ploegmana­ger, dan gaf ik hem een contract van vijf miljoen per jaar”: buitenland­se concurren­ten over de Belgische sprintweel­de

  De officiële naam is Classic Brugge-De Panne, officieus is dit het WK voor sprinters. Een discipline waarin Belgen momenteel excelleren. Merlier (5), De Lie (3), Philipsen (2), Thijssen (2) en Menten (1) schoten al raak. Twaalf buitenlandse topsprinters - samen goed voor meer dan achthonderd overwinningen - lichten hun Belgische collega’s door. Wie is volgens hen de snelste Belg en waarom? En wat zijn de troeven van ‘onze’ spurters?
 2. PODCAST. Won Cancellara Ronde van Vlaanderen met motortje? “Ik ga ervan uit dat hij grenzen heeft afgetast”

  PODCAST. Won Cancellara Ronde van Vlaanderen met motortje? “Ik ga ervan uit dat hij grenzen heeft afgetast”

  4 april 2010. Fabian Cancellara en Tom Boonen rijden in de Ronde van Vlaanderen wiel aan wiel de Muur van Geraardsbergen op. Plots versnelt Cancellara. Zonder uit het zadel te komen vliegt hij naar boven en laat hij Boonen verweesd achter. Knalde Cancellara zijn concurrent uit het wiel met een motortje in zijn fiets? De nieuwe podcast ‘De Fiets van Cancellara’ gaat op zoek naar de waarheid achter de geruchten. “Ik ga ervan uit dat hij grenzen heeft afgetast”, klinkt het. Luister hierboven naar de eerste aflevering.
 1. Ondanks “foutje in laatste bocht” is Remco Evenepoel toch tevreden na finish op 2.000m: “Drie stappen vooruit gezet in dit werk”
  33

  Ondanks “foutje in laatste bocht” is Remco Evenepoel toch tevreden na finish op 2.000m: “Drie stappen vooruit gezet in dit werk”

  Derde op Vallter 2000. Een zege in zijn regenboogtrui blijft uit, maar de manier waarop Remco Evenepoel zich toonde in de tweede rit van de Ronde van Catalonië zal zeker tot tevredenheid stemmen. Onze landgenoot toonde zich met ritwinnaar Ciccone en leider Roglic de betere bergop boven de veelbesproken grens van 2.000 meter. “In vergelijking met de Sierra Nevada en de Ronde van Zwitserland vorig jaar zijn dit drie stappen vooruit.” Ook Cian Uijtdebroeks (20) toonde zich met een bijzonder knappe tiende plaats.
 2. WUYTS & VLAEMINCK. “Van der Poel zou nog meer winnen bij een andere ploeg”
  podcast

  WUYTS & VLAEMINCK. “Van der Poel zou nog meer winnen bij een andere ploeg”

  Met Milaan-Sanremo haalde Mathieu van der Poel afgelopen weekend het derde Monument in z’n carrière binnen. Al ziet voormalig wielrenner Jan Bakelants hem nog meer schitteren bij een andere ploeg. “De broers Roodhooft moeten ook inzien dat Ineos en Soudal-Quick Step de beter gestoffeerde ploegen zijn in de breedte”, klinkt het in de podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven naar de volledige aflevering van de scherpste podcast van de koers.
 1. De Lie zeker niet in de Ronde, Ganna twijfelt nog: wie rijdt waar in het Vlaamse voorjaar?
  PREMIUM
  2

  De Lie zeker niet in de Ronde, Ganna twijfelt nog: wie rijdt waar in het Vlaamse voorjaar?

  Ciao Italia, hallo Vlaanderen! Het WorldTour-peloton slaat er de komende drie weken zijn tenten op. Voor zeven topklassiekers op rij - Parijs-Roubaix annexeren we even. Met ‘De Ronde’ als absoluut hoogtepunt. Een hoogmis die Filippo Ganna nog niet definitief afzweert. Maar zeker nog één jaar zonder Arnaud De Lie zal worden gevierd. Maar hoe zit het met die andere grote koersen van bij ons? Van de Classic Brugge-De Panne tot Roubaix, wie rijdt de komende dagen waar?
 2. Lopende renners, meer dan een rage: waarom Wout van Aert intensief ging lopen na Milaan-Sanremo
  PREMIUM
  Wielrennen
  6

  Lopende renners, meer dan een rage: waarom Wout van Aert intensief ging lopen na Mil­aan-Sanremo

  De eerste training van Wout van Aert (28) na zijn nederlaag in Milaan-Sanremo? Een loopsessie van 10 kilometer op zondagochtend. Goed om het hoofd vrij te maken, jazeker, maar het was meer dan zomaar een beetje joggen en uitwaaien - hij liep aan een gemiddelde van 13,2 kilometer per uur. Waarom deed hij dat? Wat zijn de voordelen? Zijn er gevaren? En hoe speelt hij samen met Mathieu van der Poel een rol in de trend dat steeds meer wielrenners loopsessies inlassen?