1. Ex-renster Tara Gins getuigt over hoe ze werd geweigerd als ploegleidster na ‘ongepaste’ foto: “Een ouder dreigde ermee naar sponsors te stappen”
  PREMIUM
  54

  Ex-ren­ster Tara Gins getuigt over hoe ze werd geweigerd als ploegleid­ster na ‘ongepaste’ foto: “Een ouder dreigde ermee naar sponsors te stappen”

  Ex-renster Tara Gins (30) zag het al helemaal voor zich. Ze zou dit seizoen normaal aan de slag gaan als ploegleidster bij een niet nader genoemd mannelijk beloften- en eliteteam. Maar dat was buiten een ouder gerekend van een van de renners. Die dreigde om met een fotoshoot uit het verleden richting de sponsors te stappen, de ploeg zwichtte onder de druk en Tara kreeg de job niet. “Mijn kansen worden ontnomen door eikels die dubbele standaarden hanteren”, zegt ze.
 2. WK in Oostende ter discussie: “Alles is mogelijk. Ook een afgelasting”
  Veldrijden
  93

  WK in Oostende ter discussie: “Alles is mogelijk. Ook een afgelas­ting”

  Het WK veldrijden in Oostende is plots in de ban van het coronavirus. Na vijftien gevallen met de erg besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant van het virus vraagt burgemeester Bart Tommelein zich af of het WK wel kan plaatsvinden. Als dat wel zo is, zullen de veiligheidsmaatregelen erg worden aangescherpt. Deze ochtend kwam er wel goed nieuws: de stad Oostende communiceerde dat het niet om een massale uitbraak gaat.
 1. KOERS KORT. Roglic niet mee op trainingskamp met Jumbo-Visma - Wellens krijgt kans als ploegleider - Ronde van Algarve uitgesteld
  Wielrennen
  8

  KOERS KORT. Roglic niet mee op trainings­kamp met Jum­bo-Vis­ma - Wellens krijgt kans als ploeglei­der - Ronde van Algarve uitgesteld

  We zullen nog wat langer moeten wachten vooraleer we de opvolger van Remco Evenepoel als winnaar van de Ronde van Algarve kennen. Onze landgenoot won de Portugese rittenkoers vorig seizoen. De editie van dit jaar wordt door de coronapandemie uitgesteld. Normaal is de Ronde van Algarve de uitgelezen voorbereidingskoers op de klassiekers, maar de wedstrijd valt nu weg op de kalender. Portugal is één van de zwaarst getroffen landen op dit moment in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt bekeken of de Ronde van Algarve in mei kan plaatsvinden.