Het veer in Schellebelle.
Volledig scherm
Het veer in Schellebelle. © Didier Verbaere

Wandel- of fietszoektocht van De Constleerende

SchellebelleToneelvereniging De Constleerende heeft een wandel- of fietstocht van 15,5 kilometer uitgestippeld in en rond het dorp van Schellebelle. Die is volledig gratis en er zijn leuke prijzen te verdienen.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Knijtenprobleem kan nog jaren aanslepen in Wijmeers: “Maar we geven de strijd tegen die steekmuggen niet op”
  Wichelen

  Knijtenpro­bleem kan nog jaren aanslepen in Wijmeers: “Maar we geven de strijd tegen die steekmug­gen niet op”

  Op de gemeenteraad van Wichelen gaven Lieven Nachtergale van het Agentschap Natuur en Bos en Michaël De Beukelaer van De Vlaamse Waterweg een stand van zaken over de knijtenproblematiek in het overstromingsgebied Wijmeers. En ze hadden geen goed nieuws voor de bewoners langs de Schelde: “Het probleem is de laatste jaren sterk verminderd maar kan nog een tijd aanslepen.”