Saskia en Alex moesten zomaar eventjes 760 euro betalen voor 2 pinten.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia en Alex moesten zomaar eventjes 760 euro betalen voor 2 pinten. © Didier Verbaere

“Twee pintjes? Dat is dan 760 euro, alstublieft”: koppel doet deugddoend terrasje, maar krijgt onaangename verrassing

NieuwpoortSaskia Vandewege uit Serskamp (Wichelen) en haar partner Alex schrokken zich vorige week een bult. Twee fris getapte pinten op een terras in Nieuwpoort had hen maar liefst 760 euro gekost. “Maandag wilde ik een betaling uitvoeren en zag ik dat er zo’n groot bedrag van de rekening was gehaald”, zegt Saskia.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.
 3. Wilfried (67) werkt 15 jaar lang aan renovatie van oude schrijnwerkerswoning: “Gebruikte alleen tweedehandsmaterialen, die ik afgelopen 35 jaar heb verzameld”
  Uitbergen

  Wilfried (67) werkt 15 jaar lang aan renovatie van oude schrijnwer­kers­wo­ning: “Gebruikte alleen tweede­hands­ma­te­ri­a­len, die ik afgelopen 35 jaar heb verzameld”

  Wilfried Campe (67) is na 15 jaar werken eindelijk klaar met het verbouwen en vernieuwen van zijn woning in de Moleneindestraat in Uitbergen. Niet met nieuwe materialen, maar wel met tweedehandsmaterialen die hij de afgelopen 35 jaar heeft verzameld. “Ik wist wel dat ze ooit van pas zouden komen”, lacht Wilfried. “Ik ben trots op wat ik heb verwezenlijkt en ga hier nu genieten van mijn pensioen.”