Speelplein 't Kwispeltje in Wichelen.
Volledig scherm
Speelplein 't Kwispeltje in Wichelen. © RV

Speelplein ‘t Kwispeltje opgeschort na positieve coronatest

WichelenSpeelplein ’t Kwispeltje in Wichelen is tijdelijk opgeschort na een besmetting op het speelplein. De daguitstap naar zee van vrijdag is geannuleerd.

 1. Sanitas Sport startte in garage na revalidatie zaakvoerder Raf (75) in 1972 en viert 50ste verjaardag
  Wichelen

  Sanitas Sport startte in garage na revalida­tie zaakvoer­der Raf (75) in 1972 en viert 50ste verjaardag

  Een halve eeuw geleden lag Raf Triest gekluisterd aan een ziekenhuisbed na een arbeidsongeval. Tijdens zijn revalidatie startte hij met halters in zijn garage. Vandaag is Sanitas Sport in Wichelen een gevestigde waarde en heeft oprichter Raf Triest (75) opvolging van zoon Thierry (53) en kleinzoon Glenn (27) in het fitnesscentrum. Het jubileum wordt gevierd met een aperitief training en wedstrijdjes Bench Press en Deadliften.
 2. Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”
  PREMIUM
  GENT

  Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”

  Wie nu nog een kamer zoekt voor komend academiejaar in Gent, heeft een dik probleem. De studentenhuizen puilen uit, ook in cohousing is het vechten voor een plaatsje. Tine Heyse (Groen) is schepen voor Wonen en probeert voor ruim 10.000 studenten een nieuwe thuis op verplaatsing te vinden. “Als stad zijn we maar één van de partijen die hier iets aan kunnen doen.”
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 4. Wichelen lonkt naar Laarne, Berlare en/of Wetteren voor mogelijke fusie: “Drie gelijkwaardige partners of één sterkere en grotere fusiegemeente”
  Wichelen/Laarne/Wetteren/Berlare

  Wichelen lonkt naar Laarne, Berlare en/of Wetteren voor mogelijke fusie: “Drie gelijkwaar­di­ge partners of één sterkere en grotere fusiege­meen­te”

  Een fusie met Laarne en Berlare of met Laarne en Wetteren. Dat zijn de twee scenario’s die de spiegelgemeenteraad voorlegt aan het gemeentebestuur van Wichelen. Een panel van 24 inwoners boog zich twee dagen lang over de vraag of en met wie Wichelen het best fusioneert vooraleer het verplicht wordt opgelegd van hogerhand.