Links: Prosper Van der Borght bezoekt in 2013 – na zijn voorlopige vrijlating – het graf van zijn zoon Eddy, die hij zelf liet vermoorden. Rechts: een foto van Eddy Van der Borght op het bidprentje.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Prosper Van der Borght bezoekt in 2013 – na zijn voorlopige vrijlating – het graf van zijn zoon Eddy, die hij zelf liet vermoorden. Rechts: een foto van Eddy Van der Borght op het bidprentje. © Didier Verbaere/PN

RECONSTRUCTIE. De Schellebellemoord, met peetvader Prosper als meesterbrein: “De enige vijand die Eddy had, was zijn papa zelf”

Schellebelle“Vroeg of laat moest het fout aflopen”, vertelt Prosper Van der Borght aan de speurders over het zwartwerk van zijn zoon Eddy. Zijn lichaam is dood aangetroffen aan het huis van zijn vader in Schellebelle: met meerdere kogels afgemaakt. Een koelbloedige afrekening? Toch niet. Samen met zijn dochter Berlinda, met wie hij een incestueuze relatie deelt, heeft de nu 81-jarige Prosper een plan beraamd om de ‘geldzieke’ Eddy uit de weg te laten ruimen.

  1. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
    PREMIUM
    Gent

    Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

    Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?