Dorpsplein Schellebelle.
Volledig scherm
Dorpsplein Schellebelle. © Didier Verbaere

Nooit meer hoger bouwen dan twee verdiepingen op Dorp Schellebelle

SchellebelleEr zal op het Dorpsplein van Schellebelle nooit meer hoger gebouwd mogen worden dan twee verdiepingen. Dat staat in een visie over de inrichting en het behoud van het historische karakter van het dorp die door de gemeenteraad werd goedgekeurd.

  1. Koppel bouwt voormalige limonadefabriek om naar vakantiewoning: “Heel wat verwijzingen naar vroeger”

    Koppel bouwt voormalige limonadefa­briek om naar vakantiewo­ning: “Heel wat verwijzin­gen naar vroeger”

    Eline D’hooge (40) en Pieter Vermeiren (40) uit Berlare hebben na drie jaar lang hard werken hun eigen vakantiewoning gebouwd in Overmere. Dit deden ze in een voormalige limonadefabriek, die nog in handen is geweest van de familie van Eline. “We waren al langer verliefd op de tuin, en toen het pand te koop kwam besloten we om er een vakantiewoning op te zetten", aldus het koppel.
    Berlare
  2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  3. “Een Chinese vaas van 39.400 euro... een dure paraplubak”: Peter (64) en zoon Natan (34), veilingmeesters uit ‘Eenmaal Andermaal’, klappen uit de biecht
    PREMIUM

    “Een Chinese vaas van 39.400 euro... een dure paraplubak”: Peter (64) en zoon Natan (34), veiling­mees­ters uit ‘Eenmaal Andermaal’, klappen uit de biecht

    “Sinds we op tv komen, staat onze telefoon roodgloeiend.” Niet alleen Axel Daeseleire en Jacques Vermeire kennen intussen veilinghuis Loeckx in de Gentse binnenstad op hun duimpje. Bij Peter (64) en zoon Natan Loeckx (34) gaan jaarlijks een kleine 2.000 unieke objecten onder de hamer. Een verhelderend gesprek over rijke Chinezen, de voordelen van beleggen in antiek, en hun bijzonderste ontdekkingen. “Een man wou een kleurrijk schilderij naar het containerpark doen. Wist hij veel wie de schilder was...”
    Gent