Het oudercomité van GIBO De Rozelaar hield een verkiezingsaperitief naast het stemlokaal in Serskamp.
Volledig scherm
Het oudercomité van GIBO De Rozelaar hield een verkiezingsaperitief naast het stemlokaal in Serskamp. © Didier Verbaere

Eerst stemmen, dan glaasje cava: oudercomité houdt verkiezingscafé

 1. Stad onverbiddelijk: grafzerk van vader van Pierke moet lager. “Ik hoopte dat stad verouderde wetgeving zou herbekijken”
  Gent

  Stad onverbidde­lijk: grafzerk van vader van Pierke moet lager. “Ik hoopte dat stad verouderde wetgeving zou herbekij­ken”

  Verontwaardiging alom vorige week, toen bleek dat Luk De Bruyker de zelfgemaakte zerk in de vorm van een poppenkast op het graf van zijn vader moet aanpassen wegens ‘te hoog’. De Bruyker schreef schepen Mieke Van Hecke aan, maar die is onverbiddelijk. De wet geldt voor iedereen. “Ik wil ook geen voorkeursbehandeling, ik hoopte wel dat de stad deze verouderde regel zou herbekijken", aldus een zwaar teleurgestelde De Bruycker.
 2. Volleybalclub neemt uitbating van cafetaria aan sporthal tien jaar op zich
  Berlare

  Volleybal­club neemt uitbating van cafetaria aan sporthal tien jaar op zich

  De gemeente heeft een uitbater gevonden voor de vernieuwde cafetaria aan de sporthal in Berlare. De cafetaria werd in juli vorig jaar nog grondig onder handen gepakt en kreeg een volledig nieuwe look en keuken. Het duurde even voor de gemeente een concessiehouder vond, maar de volleybalclub van Berlare en Zele zal nu voor de uitbating instaan. “Wij zijn hier het meeste aanwezig en een van de grootste verbruikers en dus vonden we het jammer dat de cafetaria leeg bleef staan", vertelt voorzitter Stijn Van Kerckhove.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas