Brand Perrestraat bleek loos alarm.
Volledig scherm
Brand Perrestraat bleek loos alarm. © Didier Verbaere

Brand Perrestraat is loos alarm na defect mazoutketel

SerskampDe brandweerposten van Lede en Wichelen spoedden zich woensdagavond om 22 uur naar de Perrestraat in Serskamp voor een brand in een woning. Het bleek om een defecte mazoutketel te gaan. 

 1. TERRASTIP. Zomerbar BAR BIER in de bossen van Serskamp: bourgondisch genieten met verrassende cocktails
  PREMIUM
  Serskamp

  TERRASTIP. Zomerbar BAR BIER in de bossen van Serskamp: bourgon­disch genieten met verrassen­de cocktails

  In de Onnebossen, aan de rand van de bossen van Serskamp, vind je de gezellige pop-up zomerbar BAR BIER. Giel De Paepe, zoon van kapsalon André, is leraar in het herenkappen. Zijn passie voor het kappersvak én zijn liefde voor bier vormden in 2019 de bouwstenen voor de bar. In 2020 vervoegde Maud Vansteenkiste zich bij BAR BIER. Met haar bedrijfje Fortune organiseert ze events en samen maakten ze van Bar Bier een creatieve, eigenzinnige en charmante zomerbar voor jong en oud. Wij gingen langs voor een heerlijke cocktail en een bourgondische hap.
 2. Hoe Wichelen 1050 jaar geleden ‘cadeautje’ werd voor Byzantijnse keizerin: “Bruidsschat maakte rijke figuur van edelvrouw Theophanu”
  PREMIUM
  Wichelen

  Hoe Wichelen 1050 jaar geleden ‘cadeautje’ werd voor Byzantijn­se keizerin: “Bruids­schat maakte rijke figuur van edelvrouw Theophanu”

  De gemeente Wichelen bestaat dit jaar — al zeker— 1050 jaar. Een eerste vermelding van het bestaan vond de Heemkring in een Keizerlijke schenking toen de Duitse Keizer Otto II huwde met de 12-jarige Griekse prinses en later dus keizerin Theophanu. Als bruidsschat kreeg zij de Abdij van Nijvel en het landgoed ‘Uuigle’, een hooilandrijk gebied aan de Schelde: Wichelen dus.
 1. Festivaria weer van start, ook dochter van bezieler Luc Vernimmen speelt mee: “Papa zo plots verloren, al weet ik zeker dat hij van ergens toe zal kijken”
  PREMIUM
  Berlare

  Festivaria weer van start, ook dochter van bezieler Luc Vernimmen speelt mee: “Papa zo plots verloren, al weet ik zeker dat hij van ergens toe zal kijken”

  Festivaria, het bekende openluchtspektakel met theater en dans, gaat vrijdag weer in première in Berlare. Het stuk heet deze keer ‘Singin In The Rain’, en wordt al zeker voor Livia Vernimmen (47) een bijzondere editie. Livia moest in maart van dit jaar afscheid nemen van vader Luc (73), de bezieler van Festivaria. “Ik heb alles met de paplepel meegekregen van mijn papa”, vertelt Livia.