Aankomst van Sint-Maarten aan het Veer van Schellebelle.
Volledig scherm
Aankomst van Sint-Maarten aan het Veer van Schellebelle. © Didier Verbaere

Blijde intrede van Sint-Maarten aan Veer Schellebelle

OKA en Jeugdhuis Yoka verwelkomen op zondag 3 november naar jaarlijkse traditie Sint-Maarten en tientallen zwarte pieten vanuit Spanje. Hij meert met zijn boot aan in Schellebelle aan de Veerdam rond 15 uur en trekt dan naar de Pastorie waar hij cadeautjes uitdeelt aan alle aanwezige kindjes. 

0 reacties

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Ingrijpende verkeerswijziging bij heraanleg Rosselstraat en Reymeersstraat: “Enkele rijrichting van Hoogstraat naar Wanzele toe”
  Lede

  Ingrijpen­de verkeers­wij­zi­ging bij heraanleg Rossel­straat en Reymeers­straat: “Enkele rijrich­ting van Hoogstraat naar Wanzele toe”

  De plannen die de gemeente Lede tijdens de jongste gemeenteraad toelichtte omtrent de rioleringswerken en heraanleg van Rosselstraat, Reymeersstraat en Molenbergstraat konden op heel wat opmerkingen rekenen. De oppositie hekelde het inkrimpen van het aantal parkeerplaatsen, het zonder overleg invoeren van enkele rijrichting en het ontbreken van fietspaden.