De expo Hoogtij in Schellebelle werd geopend in aanwezigheid van een aantal van de fotografen en schepen Kristof De Smet.
Volledig scherm
De expo Hoogtij in Schellebelle werd geopend in aanwezigheid van een aantal van de fotografen en schepen Kristof De Smet. © Didier Verbaere

Acht lokale fotografen brengen Schelde tussen Aard en Uitbergen in beeld

SchellebelleIn het kader van Hoogtij brachten acht lokale fotografen de Schelde tussen den Aard in Schellebelle en de brug in Uitbergen in beeld. De vijftien beelden, op grote panelen langs het 2 kilometer lange jaagpad, zijn te bewonderen tot 19 september.

  1. Vrijwilliger in vaccinatiecentrum maakt kunstwerken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”
    PREMIUM
    Hamme/Dendermonde

    Vrijwilli­ger in vaccinatie­cen­trum maakt kunstwer­ken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”

    Omar Allaf (59) is in het dagelijkse leven normaal tandarts in Syrië, maar door de oorlog in dat land kan hij er niet meer aan de bak. Daarom zet hij zich nu bij ons in voor de goede zaak. Sinds de vaccinatiecentra in Hamme en Dendermonde op poten gezet zijn, is hij ook daar vrijwilliger. Hij trekt de vaccins op in de spuiten en zet ook zelf de prikken. Omar is de dopjes beginnen bijhouden en zo maakte hij al verschillende kunstwerken. Zijn laatste werk heeft hij geschonken aan het vaccinatiecentrum van Hamme.