Wateroverlast op de R0 aan afrit Kraainem.
Volledig scherm
Wateroverlast op de R0 aan afrit Kraainem. © Marc Baert

Twee rijstroken versperd door wateroverlast op Brusselse Buitenring ter hoogte van Wezembeek-Oppem

 1. “Dit betekent onze doodsteek”: jeugdhuis Merlijn moet lokaal plots met andere verenigingen delen, vzw Blos op straat gezet
  PREMIUM
  Wezembeek-Oppem

  “Dit betekent onze doodsteek”: jeugdhuis Merlijn moet lokaal plots met andere verenigin­gen delen, vzw Blos op straat gezet

  Na 32 jaar is jeugdhuis Merlijn haar eigen stek in de Kerkhofstraat in Wezembeek-Oppem kwijt. De gemeente gaat het pand namelijk aan andere verenigingen verhuren en alleen op vrijdagavond mag het jeugdhuis er gebruik van maken. “Niet haalbaar”, luidt het daar. De vzw Blos wordt zelfs helemaal op straat gezet. “Erg dat ons verhaal mogelijk zo moet eindigen”, klinkt het. Volgens de gemeente worden nog oplossingen gezocht.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Domper voor mucopatiënt Finn (5) en zijn ouders nu belangrijk geneesmiddel niet terugbetaald wordt: “De ontgoocheling is enorm groot”
  PREMIUM
  Nossegem

  Domper voor mucopa­tiënt Finn (5) en zijn ouders nu belangrijk geneesmid­del niet terugbe­taald wordt: “De ontgooche­ling is enorm groot”

  “In Nederland wordt het levensreddende mucogeneesmiddel vanaf 1 augustus terugbetaald. Waarom hinken we hier weer achterop?” Dat de gesprekken over de terugbetaling van het Kaftrio-medicijn vorige week afgesprongen zijn, zorgt voor een enorme ontgoocheling bij de ouders van de 5-jarige mucopatiënt Finn uit Nossegem. “Of we nog hoop hebben? We moeten wel”, aldus mama Natalie.
 3. WEEKENDTIPS: 5 leuke tips om er dit weekend op uit te trekken in Brussel en de rand: Van een Folkfestival tot het EK Boomklimmen, er is voor elk wat wils
  PREMIUM
  brussel, de rand, pajottenland

  WEEKEND­TIPS: 5 leuke tips om er dit weekend op uit te trekken in Brussel en de rand: Van een Folkfesti­val tot het EK Boomklim­men, er is voor elk wat wils

  Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van boomklimmen tot festivalletjes en dorpsfeesten. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?