Burgemeester Frédéric Petit (LB-Union).
Volledig scherm
Burgemeester Frédéric Petit (LB-Union). © Marc Baert

Ook dit jaar geen vuurwerk tijdens overgang van oud naar nieuw

Wezembeek-OppemIn analogie met voorgaande jaren zal ook dit jaar vuurwerk verboden worden tijdens oudejaar. “We volgen de richtlijnen van de Vlaamse Gemeenschap”, laat burgemeester Frédéric Petit (LB-Union) weten.

 1. Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immaterieel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”
  Brussel

  Brusselse Nachtraad wil Fuse laten erkennen als immateri­eel erfgoed: “Willen vermijden dat heel de sector stilvalt door klachten”

  8 februari houdt de Brusselse Nachtraad een tweede werkgroep met verschillende instanties rond de toekomst van de Fuse. Een van de voorstellen is de erkenning als immaterieel erfgoed. Zo hoopt men de sluiting van de nachtclub te voorkomen na een klacht van een buur. “Er is een nieuw en duidelijk juridisch kader nodig dat de rechten van de buurt en de club met elkaar kan verzoenen.”
 2. 250 hulpverleners leggen kruispunt Kunst-Wet lam tijdens betoging: Rode Kruis springt bij om hulpverlening in Brussel te garanderen
  Brussel

  250 hulpverle­ners leggen kruispunt Kunst-Wet lam tijdens betoging: Rode Kruis springt bij om hulpverle­ning in Brussel te garanderen

  Op het kruispunt Kunst-Wet aan de kleine ring in Brussel voeren vakbondsleden van VSOA en hulpverleners, grotendeels brandweerlieden, sinds 9 uur actie. Ze blokkeren de verkeersas om de problemen van de hulpdiensten, de toenemende agressie op het terrein en een algemeen gebrek aan financiering aan te kaarten. Doordat een aantal Brusselse brandweerlieden niet werkt, is er vandaag minder personeel beschikbaar. De brandweer van Brussel activeerde een intern noodplan om het tekort op te vangen.