Het gebouw in de Kerkhofstraat werd in 1990 speciaal voor jeugdhuis Merlijn gebouwd, maar nu wil de gemeente het ook aan andere verenigingen verhuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw in de Kerkhofstraat werd in 1990 speciaal voor jeugdhuis Merlijn gebouwd, maar nu wil de gemeente het ook aan andere verenigingen verhuren. © Marc Baert

“Dit betekent onze doodsteek”: jeugdhuis Merlijn moet lokaal plots met andere verenigingen delen, vzw Blos op straat gezet

Wezembeek-OppemNa 32 jaar is jeugdhuis Merlijn haar eigen stek in de Kerkhofstraat in Wezembeek-Oppem kwijt. De gemeente gaat het pand namelijk aan andere verenigingen verhuren en alleen op vrijdagavond mag het jeugdhuis er gebruik van maken. “Niet haalbaar”, luidt het daar. De vzw Blos wordt zelfs helemaal op straat gezet. “Erg dat ons verhaal mogelijk zo moet eindigen”, klinkt het. Volgens de gemeente worden nog oplossingen gezocht.

  1. Academische zitting Gilde van de gezellen van Sint Laurentius is groot feest: “Nu is het uitkijken naar Meyboomplanting”
    PREMIUM
    brussel

    Academi­sche zitting Gilde van de gezellen van Sint Laurentius is groot feest: “Nu is het uitkijken naar Meyboom­plan­ting”

    In Brussel kunnen we dinsdag getuige zijn van de jaarlijkse Meyboomplanting, maar de festiviteiten werden vandaag al aangevat. In het centrum kwamen de verschillende groepen die aangesloten zijn bij Gilde van de gezellen van Sint Laurentius samen voor de academische zitting. “Onze stoet moest een kleine omweg maken door de vele Coldplay-fans in het centrum”, zegt Steven Lynmans, één van de compagnons van St. Laurent.