De geluidsschermen op de Brusselse ring in Wezembeek-Oppem worden in de zomer vervangen door nieuwe exemplaren.
Volledig scherm
De geluidsschermen op de Brusselse ring in Wezembeek-Oppem worden in de zomer vervangen door nieuwe exemplaren. © Baert Marc

AWV begint met snoeiwerken om plaats te maken voor geluidsschermen langs Brusselse ring

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint deze week met groenwerken langs de Brusselse ring tussen Wezembeek-Oppem en Kraainem. Over een afstand van vier kilometer wordt een deel van de beplanting verwijderd met het oog op de komst van nieuwe geluidsschermen, die in de zomermaanden geplaatst worden.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Wezembeek-Oppem op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Wezembeek-Op­pem op maandag 19 oktober

  In Wezembeek-Oppem zijn er op één dag 21 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 14. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 156 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Wezembeek-Oppem op 1093 te liggen. Omdat Wezembeek-Oppem meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Bewoner dementie-afdeling WZC Onze-Lieve-Vrouw besmet: directeur vreest brede verspreiding virus
  Wezembeek-Oppem

  Bewoner dementie-afdeling WZC On­ze-Lie­ve-Vrouw besmet: directeur vreest brede versprei­ding virus

  Nadat eerder al een bewoner van de assistentiewoningen van woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Wezembeek-Oppem positief testte op covid-19, houdt het virus nu ook de dementie-afdeling in het rusthuis in bedwang. Eén bewoner testte positief, maar directeur Jean-Paul Van Dam vreest dat mogelijk de hele afdeling besmet is. “Dementerenden snappen immers de mondmasker- en afstandsregels niet altijd.”